×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-30
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni iegūst medaļas starptautiskās kuberu sacensībās

No 23. līdz 25.novembrim Rīgā norisinājās starptautiskās Rubika un tamlīdzīgu kubu ātrlikšanas sacensības „Latvian Open 2018”, kurās piedalījās 80 dalībnieki no astoņām valstīm. Siguldu pārstāvēja aktīvākie Siguldas kuberi, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni, Mārtiņš Smilga (11.c klase), Marks Cimermanis (11.b klase), Francis Daniels Veģeris (9.c klase), Mikus Lembergs (9.c klase), kā arī absolvents Jēkabs Janovs.

Sacensības notika 18 disciplīnās. Populārākās un vispārzināmās ir Rubika kubs 3x3, mazāki un lielāki kubi – 2x2, 4x4, 5x5, 6x6, kā arī trīsstūrveida kubs Pyraminx, bet retāk īstenotās disciplīnas ir 3x3 salikšana ar vienu roku, ar kājām vai pat ar aizsietām acīm.

Lielā konkurencē siguldieši guva lieliskus rezultātus, atvedot uz Siguldu 10 medaļas. Augstāko sasniegumu rādīja Francis Daniels Veģeris, izcīnot 1.vietu Skewb disciplīnā un 2.vietu disciplīnā Pulkstenis. Savukārt Mikus Lembergs izcīnīja četras medaļas – divas 2.vietas (3x3 ar vienu roku un 2x2) un divas 3.vietas (3x3 ar kājām un Pulkstenis). Pārējās četras siguldiešu medaļas saņēma Jēkabs Janovs.

Tika pārspēti arī nacionālie rekordi. Francis Daniels Veģeris uzstādīja jaunu nacionālo rekordu Skewb disciplīnā (2,71 sekunde vienam licienam un vidējais rādītājs 4,44 sekundes), bet Mikus Lembergs uzlaboja nacionālā rekorda vidējo rādītāju, saliekot 3x3 kubu ar vienu roku vidēji 16,20 sekundēs.

Šāda veida sacensības ir ļoti populāras visā pasaulē, bet Latvijā notiek 2–3 reizes gadā, tāpēc mūsējie nereti dodas sacensties uz ārzemēm. Tuvākās plānotās sacensības ar siguldiešu piedalīšanos būs 8.decembrī „Tartu Open 2018” Igaunijā, pēc tam februārī „Manchester Open 2019” Lielbritānijā un martā „Denmark & Friends” Dānijā.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.c klases skolēni
Francis Daniels Veģeris un Mikus Lembergs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi