×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-04
Siguldiešiem panākumi pasaulē lielākajās robotikas sacensībās

Siguldas novada Jaunrades centra (SJC) pārstāvji no 29.novembra līdz 2.decembrim guvuši lieliskus panākumus pasaulē lielākajā robotikas pasākumā „Robotex 2018”, kurā piedalījās vairāk nekā 1750 konstruēti roboti 25 dažādās sacensību disciplīnās. Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem sacensībās startēja komandas ne tikai no Eiropas valstīm, bet arī no Kolumbijas, Meksikas, Ķīnas, Mali, Kenijas, Nigērijas, Indijas un citām pasaules valstīm. Pasākumu kopumā apmeklēja vairāk nekā 35 tūkstoši cilvēku.

Siguldas novada Jaunrades centru pārstāvēja seši elektronikas un mehatronikas pulciņa dalībnieki, kas piedalījās Folkrace disciplīnā, kurā trasē vienlaikus atrodas četri roboti un autonomi mēģina nobraukt pēc iespējas vairāk apļu. Tāpat Siguldas novada Jaunrades centra pārstāvji piedalījās arī LEGO līnijsekošanas disciplīnā un Mind Control, kurā bija nepieciešams uzlauzt Elektroencefalogrāfijas sensoru, lai ar galvas smadzeņu bioelektriskās aktivitātes radītajiem elektriskajiem impulsiem vadītu robotu un pievarētu labirintu.

Siguldas pilsētas vidusskolas 11.a klases skolēns Mārtiņš Zemlītis, kurš piedalījās LEGO līnijsekošanas disciplīnā tehnisku neveiksmju dēļ nepārvarēja kvalifikācijas kārtu. Vienlaikus piedaloties Folkrace vecuma kategorijā līdz 18 gadu vecumam pusfināla braucienā piekāpās vienam no finālistiem. Siguldas pilsētas vidusskolas 11.a klases skolēns Dairis Irbe piedalījās Folkrace vecuma kategorijā līdz 18 gadu vecumam un saspringtā finālā ar savu robotu izcīnīja 1.vietu un ieguva Robotex 2018 kausu.

Andris Jenerts un Edgars Bajaruns piedalījās Folkrace sacensībās vecākajā grupā, kurā abi Siguldas novada Jaunrades centra konstruētie roboti iekļuva finālā starp 37 konkurentiem, pārvarot grupas kārtas un pusfināla braucienus. Trīs spraigos fināla braucienos tika noskaidroti šī gada labākie Folkrace roboti pasaulē un Siguldas novada Jaunrades centra konstruētie roboti izcīnīja 2. un 4.vietu pasaulē šobrīd lielākajās robotikas sacensībās.

Tāpat Siguldas novada Jaunrades centra pārstāvji piedalījās vienā no sarežģītākajām Robotex disciplīnām – Mind Control, kurā izmantojot pārdošanā esošu elektroencefalogrāfijas sensoru bija nepieciešams izstrādāt risinājumu, lai vadītu robotu labirintā, izmantojot smadzeņu bioelektriskās aktivitātes radītos elektriskos impulsus. Siguldas novada Jaunrades centra pārstāvju radītais risinājums bija viens no retajiem starp septiņiem konkurentiem, kurš izturēja tehnisko inspekciju un atbilda noteikumiem. Siguldas novada Jaunrades centra robots GWAIHIR sacensībās veiksmīgi veica divas trešdaļas no labirinta un ieguva 3.vietu.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Jaunrades centra
Elektronikas un mehatronikas pulciņa vadītājs
Edgars Bajaruns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi