×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-12-19
Iedzīvotāju un uzņēmēju nekustamā īpašuma nodokļa parāds pārsniedz 400 tūkstošus eiro

Šī gada nogalē iedzīvotāji un uzņēmēji – nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji – joprojām pašvaldībai nav samaksājuši nekustamā īpašuma nodokli vairāk nekā 400 tūkstošu eiro apmērā, tostarp 132 tūkstošus par nekustamā īpašuma nodokli 2018.gadā.

Lai atgādinātu iedzīvotājiem par nenomaksāto nekustamā īpašuma nodokli, pašvaldība šogad pirms oficiālo brīdinājumu izsūtīšanas, nosūtīja informatīvas vēstules turpat 1000 iedzīvotājiem un uzņēmējiem, aicinot veikt iekavētos nodokļu maksājumus. Pēc izsūtītajām vēstulēm kopējais nodokļu parāds samazinājās par 50 tūkstošiem eiro, tomēr joprojām būtiska summa nav samaksāta – iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kas nav veikuši maksājumus, decembrī tiek izsūtīti brīdinājumi un, ja maksājumi netiks veikti, lēmums par parādu piedziņu tiks iesniegts zvērinātiem tiesu izpildītājiem.

Siguldas novada pašvaldība pēdējos gados ir veikusi nozīmīgas investīcijas novada attīstībā – izglītībā, kultūrā, sportā, novada ielu un ceļu sakārtošanā, kā arī veselības aprūpes un sociālās aprūpes infrastruktūrā. Pašvaldības budžetu lielā mērā veido iedzīvotāju nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi, tādēļ, lai īstenotu plānotās investīcijas novada infrastruktūras attīstībā un sniegtu atbalstu novadniekiem, nodokļu parādi būtiski ietekmē pašvaldības budžetu.

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības nodokļu administratori maksāšanas paziņojumus par 2019.gadu izsūtīs nākamā gada februārī. Iedzīvotāji, kuri nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumus vēlas saņemt e-pastā, aicināti aizpildīt pieteikuma veidlapu pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, portālā www.epakalpojumi.lv vai iesniegt iesniegumu pašvaldības klientu apkalpošanas centros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi