×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-07
Tiek īstenots projekts par Siguldas, Allažu un Mores pagastu jauniešu līdzdalību

Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” sadarbībā ar biedrību „Piedzīvojumu Garāža” no 2018.gada 17.decembra līdz 2019.gada 31.maijam īsteno projektu „Atbalsts mobilā darba ar jaunatni sistēmas izveidei un attīstībai”, kura laikā tiek realizēts projekts „Jauniešu J.A.M.S.”. Tā mērķis ir ilgtermiņā uzlabot jauniešu dzīves kvalitāti, veicinot viņu iniciatīvas, darba tikumu un patriotismu, kā arī līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, izstrādājot efektīvu ilgtermiņa mobilā darba ar jaunatni modeli Siguldas novadā.

Projekta ietvaros ir paredzētas dažādas neformālas aktivitātes – projekta „Piedzīvojumu grāmatas” izveide, līderības vakars, spēļu pēcpusdiena, aktivitāte jaunajām māmiņām, īstenotas jauniešu iniciatīvas, radošās darbnīcas, pārgājiens, labiekārtošanas darbi, lielā talka ar ugunskuru, izveidotās „Piedzīvojumu grāmatas” prezentācija un nakts orientēšanās. Katra tikšanās ietver individuālas sarunas ar jaunieti un jauniešu neformālajām grupām, kā arī veido sadarbību ar vietējo atbalsta tīklu. Šis projekts ir turpinājums jau iesāktajam darbam ar jaunatni projektā „Mobils darbs ar jaunatni ārpus Siguldas pilsētas centra – izstrāde un pilotēšana” un nodrošina pēctecību mobilā darba iestrādnēm novadā, lai radītu ilgtermiņa rezultātu.

Mobilās jaunatnes darbs rada jauniešu līdzdalības iespējas viņu dzīvesvietā, kur nepastāv jauniešu centri un brīvā laika aktivitātes ir ierobežotas. Tas palīdz izveidot drošu, atvērtu, neformālu vidi, kurā jaunieši var satikt domubiedrus un veidot draudzības. Tāpat šis darbs palīdz identificēt jauniešu vajadzības, jūtas, bailes, iemācīties tās atpazīt, izprast un meklēt risinājumus.

Izstrādāto modeli ir plānots integrēt pašvaldības jaunatnes politikas plānošanas dokumentos, kā arī iekļaut ikgadējā darbības plānā. Viens no projekta mērķiem – lai tā laikā rastos jaunas vai aktivizētos esošās nevalstiskās organizācijas (NVO), kas iesaistītos darbā ar jaunatni novadā un būtu atbalsts pagastos. Jau šobrīd novadā darbojas Jaunatnes lietu konsultatīvā padome, tiek plānots stiprināt skolēnu pašpārvaldes, attīstīt jauniešu iniciatīvu iespējas, kā arī izveidot jauniešu domi. Projekta aktivitātēm var sekot līdzi šeit.

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gada valsts budžeta finansējuma ietvaros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi