×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-15
Uzsākta gatavošanās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Jau šogad notiks pirmās skates, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem – pūtēju orķestru repertuāra apguves skates un modelēšanas koncerti, tautas deju, kā arī koru koncerta repertuāra apguves skates. Svētki norisināsies no 2020.gada 6. līdz 12.jūlijam.

Svētku koncepcija būs „Rotā”, tās autore ir novadniece Inga Krišāne, savukārt tautas deju kolektīvu uzveduma „Saule vija zelta rotu” autore ir tautas deju kolektīva „Vizbulīte” vadītāja Indra Ozoliņa. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek reizi piecos gados. Bērni un jaunieši ir tie, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un godā turētas. Svētku vēsture aizsākās 1960.gadā, kad pirmo reizi Rīgā pulcējās 8539 dziedātāji no 178 skolām un 1200 dejotāji.

Valsts izglītības satura centrs 2018.gada nogalē – pirmajā sanāksmē pašvaldību koordinatorus informēja par gatavošanās gaitu: apkopotā pašvaldību iesniegtā statistikā – patlaban dažādos kolektīvos un pulciņos svētkiem gatavojas 93 000 skolēnu, saskaņā ar rezultātiem skatēs iespēju piedalīties svētkos iegūs aptuveni 35 000 dalībnieku no visiem Latvijas novadiem. Viena no svētku norises vietām būs kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”, kur 2018.gada maijā tika atklātas atjaunotās un paplašinātās tribīnes ar 10 400 skatītāju sēdvietām. Patlaban tiek turpināta Daugavas stadiona infrastruktūras uzlabošana. 2020.gadā tautas deju kolektīvu uzvedumus pirmo reizi pavadīs dzīvā mūzika un plānots, ka uzvedumos piedalīsies vairāk nekā 16 800 dejotāju. Uzsākta arī Mežaparka Lielās estrādes pārbūve, īstenojot koncepciju „Sidraba birzs dziesmu kalnā”. Plānots, ka jaunajās tribīnēs būs 9800 vietas. Tieši skolēni būs pirmie, kas ieskandinās pārbūvēto estrādi.

Saskaņā ar statistikas datiem Siguldas novadā šajā mācību gadā interešu izglītībā ir iesaistīti 2933 skolēni, tautas deju kolektīvos – 686, koros un vokālajos ansambļos – 721, teātra pulciņos un teātra studijā – 112, savukārt mākslas pulciņos – 315. Svētkiem gatavojas vairāk nekā 1000 skolēnu.

Ja skolēns piedalās vairākos kolektīvos, piemēram, dzied korī un dejo tautas deju kolektīvā, spēlē pūtēju orķestrī, tad jau laikus kopā ar skolotājiem un vecākiem būs jāvienojas, kurā kolektīvā skolēns piedalīsies svētkos, jo dalība tiks apstiprinātā tikai vienā kolektīvā.

2010.gadā dalību X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ieguva 451 skolēni, savukārt 2015.gadā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos šāda iespēja bija 531 skolēniem.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības pārvaldes 
galvenā speciāliste izglītības jautājumos
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi