×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-21
Tradicionāli aizvadīta Felicitas diena

15.janvārī tradicionāli aizvadīta Felicitas dienas, kas saistīta ar Siguldā dzimušo, Dailes teātrī par kustību režisori mūža garumā strādājušo, Eduarda Smiļģa līdzgaitnieci Felicitu Ertneri. Siguldas pagasta Kultūras nams sadarbībā ar novada skolām uz sarunu „Personībā teātrī. Iedvesma sabiedrība” aicināja Felicitas Ertneres laikabiedrus un jauno aktieru paaudzi.

Atzīmējot Felicitas dienu, Siguldas pilsētas vidusskolā ar 9.klašu audzēkņiem un Siguldas 1.pamatskolas 8.klašu skolēniem tikās Dailes teātra aktieris, siguldietis Juris Strenga un E.Smiļģa Teātra muzeja ilggadējā darbiniece Rita Rotkale. Savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijā 10.klašu skolēni ar interesi klausījās un uzdeva jautājumus par dzīvi, teātri, laiku, jaunatni, attiecībām un veiksmes formulu Valmieras teātra ārštata aktierim, siguldietim Oskaram Vīksnem.

Felicitas dienas neatņemama sastāvdaļa ir dziesmu dziedāšana no teātra izrādēm pie piemiņas skulptūras „Žests”, ko Felicitas Etneres piemiņai veidojusi Siguldas novada māksliniece Solveiga Vasiļjeva. Šoreiz pasākums noritēja ar mūziķi Kasparu Gulbi, sieviešu vokālo ansambli „Melodija” un vīru ansambli „Saltavots”.

Kopā ar Felicitas Ertneres mazmeitu Ingrīdu Priedīti un E.Smiļģa Teātra muzeja eksperti Ritu Rotkali vakara sarunās pie tējas tases varēja klausīties atmiņu stāstos un ieskatīties Felicitas foto albumā, kas spilgti parādīja mākslinieces iekšējo pasauli un darbību Dailes teātrī.

Vakara izskaņā uz Siguldas pagasta Kultūras nama skatuves bija iespēja baudīt Siguldā nepieredzētu deju eksperimentu (izrādi), kurā dejotāji sajuta Felicitas laika plastiku, ritmu, kustību un deju kopumā, kā arī veidoja savu mūsdienīgu refleksiju, balstoties uz Felicitas Ertneres lekciju audio ierakstiem. Šis eksperiments tapa sadarbojoties Latvijas Kultūras akadēmijas jaunajai horeogrāfei Karīnai Lapšinai, topošajam režisoram Mārtiņam Kagainim un dejotājiem no deju grupas „A-Zarts” Anetei Ievai Daugulei un Madarai Auziņai (Siguldas Valsts ģimnāzija), Patrīcijai Mužikai un Kristiānai Zukulei (Ropažu vidusskola), Sendijai Braslavai (Siguldas 1.pamatskola), Grietai Lucānei (Siguldas pilsētas vidusskola) un vadītājai Gunai Brižai.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāja
Terēzija Leimane


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi