×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-21
Apstiprināta Siguldas novada Jaunatnes politikas programma

Apliecinot jaunatnes darbu kā būtisku nozari Siguldas novadā, apstiprināta Siguldas novada Jaunatnes politikas programma 2019.–2021.gadam, kurā noteikti nozares attīstības indikatori un konkrētas rīcības to sasniegšanai.

„Apstiprinātais dokuments nosaka, ka jaunatnes politikas lomā Siguldas novadā līdz 2021.gadam tiks īstenoti vairāki projekti, piemēram, Siguldas novada jauniešu medija kanāla izveide „Speak Your Mind” programmas „Eiropas Solidaritātes korpuss” ietvaros, ikgadējs „Jauniešu projektu konkurss”, kur jaunieši var pieteikt savas idejas un iegūt finansējumu to īsetnošanai, dalība dažādos starptautiskos projektos gan kā iniciators, gan kā sadarbības partneris, kā arī turpināsies mērķtiecīgs darbs pie skolēnu pašpārvalžu stiprināšanas un jauniešu domes izveides”, skaidro jauniešu iniciatīvu centra „Mērķis” vadītāja Katrīna Leitāne.

Latvijas jaunatnes politikas eksperte Inese Šubēvica atzīst, ka Siguldas novada pašvaldība ar šo programmu ir ne tikai ieguvusi rūpīgi izstrādātu rīcībpolitikas dokumentu, bet arī atbildību veidot nepārtrauktu virzību un attīstību, lai sasniegtu savu vīziju par jauniešiem draudzīgu novadu, kurā dzīvo aktīvi, savas dzīves kvalitātes un novada attīstībā ieinteresēti jaunieši.

Pēdējos gados Siguldas novads kļuvis par vienu no jauniešiem draudzīgākajiem Latvijā – jau vairākus gadus darbojas jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis”, kas ne tikai sniedz iespēju aktīvi darboties dažādām jauniešu iniciatīvu grupām, bet arī nodrošina dažādas izglītojošas nodarbības, piemēram, iespēju apgūt angļu un spāņu valodu, piedalīties mācībās, stiprinot savas komunikācijas līderības prasmes. Kopš 2018.gada darbu uzsākusi Siguldas novada pašvaldības Jaunatnes lietu konsultatīvā padome, novada jaunieši aktīvi iesaistījušies Erasmus+ projektā „Domā Domas Domē” 2.daļa, kura mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību sabiedriskajā dzīvē, bet, lai attīstītu mobilo darbu ar jaunatni novadā, uzsākts jau otrais projekts Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros. Lai atbalstītu jauniešu dalību dažādos neformālās izglītības pasākumos un attīstītu līdzdalības prasmes, izveidota atbalsta programma „Līdzdalības fonds”, kurā finansiālu atbalstu līdz pat 100 eiro apmērā var saņemt novada jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Jau šī gada pavasarī plānots izveidot brīvprātīgā darba sistēmu, kas sniegs iespēju jauniešiem ne tikai gūt jaunu pieredzi, bet arī iesaistīties novada norisēs.

Siguldas novadā paveikto novērtē arī Latvijā – 2018.gada nogalē konkursā „Labākais darbā ar jaunatni 2018” Siguldas novads saņēma balvu nominācijā „Straujākais lēciens darbā ar jaunatni attīstībai pašvaldībā”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi