×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-21
Ģimnāzijas skolēni piedalās starptautiskā informātikas konkursā „Bebr[a]s”

19.janvārī RTU Inženierzinātņu vidusskolā notika starptautiskā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursa „Bebr[a]s” 2.kārta, kurā tiesības piedalīties ieguva četri Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni – Dārta Auziņa, Rinalds Siņicins no 8.b klases (informātikas skolotāji Gunārs Kanbergs un Solvita Lapiņa) un Aija Egija Arnicāne, Toms Mazītis no 9.b klases (informātikas skolotājs Gunārs Kanbergs).

Vēsturiski šo konkursu 2004.gadā izveidoja lietuviešu kolēģi Dr. Valentīnas Dagienes vadībā. Konkurss tika nosaukts bebra vārdā, jo šie dzīvnieki ir neatlaidīgi un sistemātiski sava darba darītāji. Latvijas konkursa nosaukumā, par godu lietuviešu valodai, ir pievienots papildu burts „a”.

Ik novembri vairāk nekā 1,5 miljoni skolēnu no dažādām pasaules valstīm piedalās „Bebr[a]s” konkursā, piemēram, 2016.gadā piedalījās 1 668 280 skolēnu no 50 valstīm, 2017.gadā 2 103 759 skolēni no 58 valstīm, bet 2018.gadā 2 365 697 skolēni no 63 valstīm.

Lai piedalītos „Bebr[a]s” konkursā nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas informātikā un programmēšanā, tajā ir aizraujoši uzdevumi, kuri iepazīstina ar informātikas pamatprincipiem, neizmantojot specifiskus terminus.

Šogad Latvijā novembrī konkursa 1.kārtā piedalījās 17 574 skolēni 5.–12. klasei. Konkurss tiek organizēts 5.–6.klašu, 7.–8.klašu, 9.–10.klašu un 11.–12.klašu grupā. Tikai paši labākie iegūst tiesības piedalīties konkursa 2.kārtā, tāpēc īpašs prieks par četriem Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem, kuri tika uzaicināti uz konkursa 2.kārtu.

7.–8.klašu grupā pirmās trīs vietas ieguva Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni, bet 9.–10.klašu grupā Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni. Savukārt Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni par dalību konkursa 2.kārtā saņēma atzinības rakstus.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja
Daiga Jēkabsone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi