×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-21
Aizvadīts stāstu vakars „Lai skan stāsti – Siguldas gaisa trošu ceļam 50”

16.janvārī Siguldas novada bibliotēkā norisinājās atmiņu stāstu vakars „Lai skan stāsti – Siguldas gaisa trošu ceļam 50”, kurā piedalījās vagoniņa idejas autora, nu jau aizsaulē aizgājušā Aivara Janelsīša, ģimene – meitas Maija un Ilze, mazmeita Monta ar dēlu Gabrielu un mazdēls Ģirts, kā arī vagoniņa darbinieki, vagoniņa staciju arhitekts Teodors Nigulis, rakstniece Nora Ikstena, daiļdārznieks Aivars Irbe un citi interesenti. Pasākuma laikā tika atklāta izstāde „Siguldas vagoniņš”, ko var aplūkot līdz 6.februārim.

Stāstu vakara apmeklētājiem bija iespēja noskatīties novada bibliotēkas sagatavoto video sižetu „Savējais autobuss debesīs. Siguldas gaisa trošu ceļš”, kas tapis par godu Siguldas vagoniņa 50.gadskārtai, gan arī vēsturisku video materiālu no 1969.gada ziemas, kad tika atklāts vienīgais gaisa trošu ceļš Baltijā.

Pasākumā ar atmiņām par laiku, kad tika celtas abas vagoniņa stacijas, dalījās Siguldas gaisa trošu ceļa staciju projektētājs Mgr.arch. Teodors Nigulis, kurš līdzi bija paņēmis staciju projektus, kā arī unikālus paša filmētus kadrus no 20.gadsimta 60.gadiem – laiku, kad tika būvētas vagoniņa stacijas.

Rakstniece Nora Ikstena dalījās atmiņās par to, kā tapis grāmatas „Cilvēki gaisā” manuskripts, izlasot no tā fragmentu, savukārt Cēsu Centrālās bibliotēkas pārstāve Lāsma Vasmane-Mašina klātesošajiem pastāstīja par Aivaru Janelsīti un pārsteidza ar dziesmas „Sapņotājs” pirmatskaņojumu, kuras vārdu autors ir A.Janelsīša tēvs Roberts Janelsītis. Tēlnieks Valtis Barkāns stāstīja par izveidoto Aivara Janelsīša skulptūras maketu.

Pasākumā apmeklētājus priecēja Elīnas Gruzniņas vokālās studijas „Siguldiņa” dziedātās dziesmas, starp kurām izskanēja arī Jura Lisenko dziesmiņa „Siguldas vagoniņš”.

Izstādē „Siguldas vagoniņš” interesenti var iepazīties ar gaisa trošu ceļa vēsturi no idejas līdz mūsdienām, kā arī aplūkot senās un mūsdienu vagoniņa fotogrāfijas. Izstādi veidoja Siguldas novada bibliotēka, tās tapšanā piedalījās A.Janelsīša ģimene un uzņēmuma „Siguldas vagoniņš” pārstāve Liene Ozoliņa.

Informāciju sagatavoja:
bibliogrāfe Iveta Hamčanovska


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi