×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-24
Šonedēļ Siguldas novadā: gardēžu festivāls, Eiropas kauss bobslejā un skeletonā un citi notikumi
Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Siguldas gastronomijas festivālu „Ziemas garšu svinēšana”, kur apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt desmit Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus mūzikas grupas „Auļi” un starptautiskās latviešu post-folka grupas „Imanta Dimanta” pavadījumā. Dažādas aktivitātes norisināsies arī Siguldas pils dārzā – ikviens varēs izmēģināt savus spēkus ledus skulptūru veidošanā, vērot Eiropas kausa posma un junioru čempionāta bobsleja un skeletona braucienus uz lielformāta ekrāna, vizināties zirga kamanās vai ponija mugurā, kā arī piedalīties pils kompleksa radošajās darbnīcās.
 
Nedēļas nogalē notiks vairākas sporta sacensības – bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” norisināsies Eiropas kausa posms un Eiropas junioru čempionāts bobslejā un skeletonā, savukārt Siguldas Pilsētas trasē notiks Latvijas kausa kalnu slēpošanā 1.posms, bet Siguldas 1.pamatskolā – Latvijas Apvienotās badmintona līgas bērnu turnīrs.
 
 
 
Piektdien, 25.janvārī
  • No plkst.11.00 Latvijas kauss kalnu slēpošanā, 1.posms Siguldas Pilsētas trasē.
    Pirmajā dienā elites sportisti aizvadīs sacensības milzu slalomā, kamēr jaunieši pēcpusdienā sacentīsies supergiganta disciplīnā. Starts 1.braucienam plkst.11.00, 2.braucienam – plkst.12.00.
    Sacensības norisināsies visu nedēļas nogali no 25. līdz 27.janvārim. Pilsētas trases apmeklētājiem šajās dienās būs atvērta puse no lielās trases, mazais kalns un iesācēju kalns. Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst.14.00 Eiropas kausa posms un Eiropas junioru čempionāts bobslejā un skeletonā. Bobsleja divnieku ekipāžu nobrauciens bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. 
    Latviju sacensībās pārstāvēs Ralfa Bērziņa divnieku ekipāža, kas šosezon uzrādījusi labus rezultātus Pasaules kausa izcīņā. Vēl bobsleja disciplīnā startēs Dāvja Kaufmaņa un Helvija Babra vadītās ekipāžas. Skeletonā par čempionu titulu cīnīsies Krists Netlaus, Elvis Veinbergs un Mārtiņš Muižnieks, bet sieviešu konkurencē Dārta Zunte un Endija Tērauda. Papildu informācija šeit.
 
Sestdien, 26.janvārī
  • Plkst.9.00 bezmaksas cigun nodarbība Siguldas Sporta centrā.
  • No plkst.9.00 Latvijas kauss kalnu slēpošanā, 1.posms Siguldas Pilsētas trasē.
    Šajā dienā elites un U-21 grupu atlēti startēs FIS kategorijas slaloma sacensībās, bet jauniešu grupu sportisti un meistari aizvadīs sacensības milzu slaloma disciplīnā.
  • Plkst.10.00 Eiropas kausa posms un Eiropas junioru čempionāts bobslejā un skeletonā. Vīriešu un sieviešu skeletons un bobsleja divnieku ekipāžas bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
  • Plkst.10.30 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība bērniem un jauniešiem* Fischer Slēpošanas centrā. Nodarbībai jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot e-pastu uz fsc@siguldassports.lv. Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem nodarbībās pieejams bezmaksas inventārs.
  • No plkst.12.00 līdz 16.00 pasākums gardēžiem „Ziemas garšu svinēšana” Siguldas pilsdrupās.
    Gastronomijas festivālā gardēži varēs baudīt krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas vai jēra zupu, grilētas skumbrijas, cūkas pavēderi un simtgades stores zupu. Pārsteigti tiks arī desertu cienītāji, kuri varēs baudīt kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūku ar ābolu musu, ķirbju siera kūku, dzērveņu zefīru ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbetu. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini tikai skaidrā naudā.
    Par autentisku mūzikas sajūtu gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa „Auļi” un starptautiskā latviešu post-folka grupa „Imanta Dimanta”. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.12.30 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība pieaugušajiem* Fischer Slēpošanas centrā. Ņemot vērā to, ka bezmaksas distanču slēpošanas grupas jau ir nokomplektētas, pieaugušajiem distanču slēpošanas nodarbības sertificēta trenera vadībā ir iespējams apmeklēt par maksu – 10 eiro stundā. Nodarbībai jāpiesakās iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29118847.
  • Plkst.17.00 kamermūzikas trio „Trio Angelicus” koncerts bērniem un viņu vecākiem „Mīļmāmiņu pasakas” koncertzālē „Baltais flīģelis”.
    Koncertā tiks stāstītas pasakas, kuru raksturus, krāsas un noskaņas palīdzēs uzburt īpaši veidots repertuārs. Skanēs mūzika no latviešu animācijas filmām, mākslas filmām un īpaši mīļas bērnu dziesmas.
    Biļetes cena – no 4 līdz 6 eiro,ar Siguldas novada iedzīvotāja ID katri – 20% atlaide, bet daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes iespējams iegādāties šeit, „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī vienu stundu pirms pasākuma norises koncertzāles „Baltais flīģelis” kasē. Papildu informācija šeit.
 
Svētdien, 27.janvārī
  • No plkst.9.00 Latvijas kauss kalnu slēpošanā, 1.posms Siguldas Pilsētas trasē.
    Svētdien elites un U-21 grupu atlēti startēs FIS kategorijas slaloma sacensībās, arī jauniešu grupu sportisti un meistari startēs kalnu slēpošanas klasikā – slalomā.
  • Plkst.10.00 Latvijas Apvienotās badmintona līgas bērnu turnīrs Siguldas 1.pamatskolā.
 
Izstādes
 
  • Ināras Liepas ceļojošā Leļļu Mākslas muzeja izstāde „Kofermājiņu ceļojums” Siguldas pils kompleksā
  • Literārā izstāde „Kaķis – peļu junkuriņš” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Noslēpumainais romantiķis” jeb Amerikāņu rakstniekam Džeromam Deividam Selindžeram – 100 Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Vienmēr stāvēt cerību vārtos” – rakstniecei, dzejniecei Dzintrai Žuravskai – 80 Siguldas novada bibliotēkā
  • A.Pumpura eposam „Lāčplēsis” veltīta literārā izstāde „Mūsu senču likteņgaitas” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Baltās grāmatas” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Izstāde „Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literatūras izstāde „Labklājības maģija ikdienā” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Dāmu kluba „Madaras” rokdarbu izstāde Siguldas pensionāru biedrības telpās „Namiņā”, Oskara Kalpaka ielā 11
  • Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde „Herbārijs” mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Materiālu izstāde 1991.gada barikāžu aizstāvju atcerei Allažu pagasta bibliotēkā
  • Tautas lietišķās mākslas studiju „Sigulda” un „Vīgrieze” izstāde kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Fotogrāfiju izstāde „Siguldas vagoniņš” Siguldas novada biblitēkā
  • Eiropas kauss skeletonā bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”
 
*Bezmaksas distanču slēpošanas nodarbības tiks organizētas atbilstoši laikapstākļiem un trases stāvoklim.
 
Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi