×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-01-28
Aizvadīts ekoloģijas tēmai veltīts pasākumu cikls „Uz ZEMESlodes Es”
No 21. līdz 25.janvārim Mākslu skolā „Baltais flīģelis” notika starpdisciplinārā nedēļa „Uz ZEMESlodes Es”, kuras laikā mūsdienīgā un saistošā veidā varēja izzināt ekoloģijas aspektus dažādās kultūras nozarēs – mūzikas instrumentu izgatavošanas, skatuves mākslas, papīra dizaina, modes industrijas, multimediju mākslas un grafiskā dizaina jomās.
 
Nedēļas ietvaros skolas audzēkņi uzzināja pamatlietas saistībā ar atkritumu šķirošanu ievadlekcijā un izstādē „Dizaina priekšmets no atjaunojamiem dabas resursiem”, ko sarūpēja biedrība „Latvijas Zaļā josta”. Bērni uzzināja par iespējām piedalīties interesantos konkursos un radīja paši savu pop-up izstādi, kas būs skatāma līdz 30.janvārim.
 
Ļoti interesantas tikšanās norisinājās ar Latvijas Kultūras koledžas Dizaina un komunikācijas nodaļas vadītāju, platformas „Meringue” radošo direktori, grāmatas „Gribu būt Dizainers” autori Dainu Gāgu-Ēķi, mūzikas instrumentu meistaru no Latgales – Aleksandru Maijeru, iedvesmojošo mākslinieci Zinaīdu Ceski, Ingu Ulmani – vienu no Dabas koncertzāles idejas autoriem, mākslinieci Lieni Straupi un papīra dizaineri Gintu Šmiti. Šīs tikšanās nedēļas garumā radīja iespējas un deva iedvesmu sniegt savu artavu zemes ekoloģijas uzlabošanā. Audzēkņi aktīvi uzdeva jautājumus, iesaistījās sarunās un minēja piemērus, parādot savas zināšanas ekoloģijas jomā. Katru dienu sadarbībā ar „Stirna&Avokado” bija iespēja uzzināt kādu dabai draudzīgu recepti, savukārt skolas foajē tapis iedvesmas koks, kurā audzēkņi atstāja savu ideju, ko viņi būtu gatavi darīt, lai Sigulda būtu zaļāka.
 
Nedēļas īpašajā noslēguma koncertā oriģinālais duets „ZeMe” aizveda klausītājus zaļā pļavā ar pilnām krūtīm svaiga gaisa un novēlēja skolas audzēkņiem un pedagogiem atrast laiku arī atpūtai pēc tik radošas un iedvesmojošas nedēļa. „ZeMe” ir personisks stāsts, ko iedvesmojusi Zemes mitoloģija un veidojuši divi aizraujoši mākslinieki – kokles karaliene Laima Jansone, kā arī Monsta – DJ un elektronikas meistars.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi