×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-13
Ēnu dienā Siguldas novada pašvaldībā un tās iestādēs viesojas astoņas ēnas

Trešdien, 13.februārī, visā Latvijā notika Ēnu diena, kurā Siguldas novada pašvaldība iesaistījās jau devīto gadu, sniedzot iespēju skolēniem aktīvi sekot līdzi pašvaldības speciālistu darbam. Šoreiz Siguldas novada pašvaldībā un tās iestādēs ciemojās astoņas ēnas.

Pie Laurenču sākumskolas direktora Kristapa Zaļā viesojās Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.klases skolniece Dārta Urbanoviča. Dārta ir bijusī Laurenču sākumskolas skolniece, tādēļ ideja ēnot tieši šīs izglītības iestādes direktoru radās jau sen – vienmēr ir bijusi interese uzzināt, ko sevī ietver direktora amats, vadības darba specifika. Dienas ietvaros Dārta iepazina ne tikai direktora darba pienākumus un viņa ceļu līdz šim amatam, bet arī uzzināja vairāk par izglītības iestādes administrācijas darbu. Skolniece secināja, ka direktora darbs ir daudz grūtāks, nekā bija licies līdz šim, jo ir ļoti atbildīgs, tāpat iepriekš saplānotajā darba grafikā nepārtraukti ieviešas izmaiņas, uz kurām ir jāreaģē nekavējoties, lai darbs turpinātos ierastajā ikdienas gaitā.

Savukārt mākslu skolas „Baltais flīģelis” koncertzāles vadītāju ēnoja Adrians Apiņš no profesionālās basketbola skolas „VEF Rīga”. Adriana ikdiena ir saistīta ar sportu, tādēļ viņam bija interese uzzināt, kā darbs rit kultūras sfērā. Jau no rīta Adrianam bija iespēja dzirdēt koncertu – koncertzāles „Baltais flīģelis” vokālo ansambļu skati, kā arī ielūkoties aizskatuvē un instrumentu telpās, savukārt dienas gaitā ielūkoties kultūras centrā „Siguldas devons”, viesoties Siguldas novada pašvaldībā un „Siguldas Attīstības aģentūrā”. Dienai noslēdzoties, Adrians atklāja, ka darbs ir ļoti dinamisks, ikdienā jākomunicē ar daudz cilvēkiem un vienmēr jābūt gatavam atbildēt uz telefona zvaniem.

Pašvaldības policijas darbu iepazina Mālpils novada vidusskolas skolēni – Daniels Kozirjackis, Kristaps Toms Rendors, Rūdolfs Rumjancevs un Ričijs Cīrulis, ar inspektoriem kopā dodoties patruļā pa Siguldas pilsētu, veicot preventīvas pārrunas ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kā arī apskatot, vai īpašumi sakārtoti atbilstoši saistošajiem noteikumiem, ko kontrolē Siguldas novada Pašvaldības policija. Uzzinot, kāda ir policijas inspektoru darba ikdiena, puiši atzina, ka piedzīvotais un redzētais krasi atšķiras no tā, ko bija dzirdējuši un uzskatījuši līdz šim. Skolēni secināja, ka jebkurš pārkāpums var ietekmēt dzīvi.

Umurgas pamatskolas skolnieces Elvita Dukule un Keita Brivņa ēnoja Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” sporta skolotājus, jo abas interesējas par skolotāja profesiju, kā arī darbu ar bērniem.

Ēnu diena ir populāra izglītības akcija ne tikai Latvijā, kur tā notiek kopš 1999.gada, bet arī visā pasaulē, kuras laikā skolēni apmeklē sev vēlamo darbavietu  un iesaistās interesējošās profesijas pārstāvja darbā. Šīs aktivitātes mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Aplūkojot statistiku, pērn Ēnu dienā pieprasītākās profesijas bija programmētājs (294 pieteikumi), ārsts (274), radio diktors (255) un gaisa kuģa stjuarts (204).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi