×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-14
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni aktīvi piedalījušies Ēnu dienā

13. februārī notikušajā Ēnu dienā 25 Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.–12. klašu skolēni ēnoja dažādu profesiju pārstāvjus vairāk nekā 20 uzņēmumos un iestādēs.

10.c klases skolniece Anna Grigorjeva Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA ēnoja psiholoģi un Biznesa departamenta vadītāju Lūciju Rutku. Dienas laikā tika iepazīta augstskola, tās vēsture un izglītības iespējas. Jauniete piedalījās mācību stundā un veica praktiskus uzdevumus, kā arī piedalījās Zinātniskās padomes sēdē. Diena noslēdzās ar sarunu ar Lūciju Rutku par dažādiem jautājumiem psiholoģijas sfērā. Anna atzīst, ka šī diena noteikti bijusi noderīga, ļaujot pārliecināties par nākotnes studijām un profesijas izvēli.

11.c. klases skolniece Annija Daniela Rogule kopā ar vēl 17 ēnotājiem pabija Latvijas zvērinātu advokātu birojā „Cobalt”, kur iepazinās ar uzņēmuma ikdienu. Diena sākās ar lekciju par uzņēmumu, tā rašanās vēsturi un darbību. Annija uzklausīja juristu, advokātu un juristu palīgu stāstus, uzzinot, ka viena no visnepieciešamākajām lietām jurista profesijā ir labas valodu zināšanas. Jaunieši tika iepazīstināti ar izglītības iespējām šajā nozarē gan Latvijā, gan ārzemēs. Tika apspriestas studiju iespējas Latvijas Universitātē un Rīgas Juridiskajā augstskolā; lai varētu labāk izprast studiju procesu, bija iespēja doties uz lekciju Latvijas Universitātē par mantojuma tiesībām.

10.c klases skolniece Beāte Keistere Ēnu dienu izvēlējās pavadīt televīzijas kanāla LNT birojā, uzņēmumā „All Media Baltics”, kur iepazinās gan ar telpām, kur filmē jauno latviešu seriālu „Viss pa jaunam”, gan arī izmēģināja ziņu dienesta darbinieka  lomu. Beāte atzīst, ka dalība Ēnu dienā ļauj saprast, vai saistīt nākotni ar iepriekš izvēlēto profesiju. 

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunieši kopumā ēnoja dažādu profesiju pārstāvjus vairāk nekā 20 uzņēmumos un iestādēs: Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA (Biznesa departamenta vadītājs), Rīgas policijas pārvalde, „All Media Baltics” (ražotā satura veidošanas projektu vadītājs), PVD Rīgas pilsētas pārvalde (pārtikas tehnologs), „Latvijas Mobilais telefons” (digitālā mārketinga projekta vadītājs, projektu vadītājs), „DDB Latvia” (mārketinga vadītājs), Latvijas kultūras koledža (deju programmu vadītājs), „Veselības centrs 4” (gastroenterologs), Rīgas Austrumu klīnika (ergoterapeits), reklāmas aģentūra „McCann Riga” (projektu vadītājs), „Air Baltic” (pilots), „Baltic International Bank” (iestādes vadītājs), „Kebbe IT Latvia” (sabiedrisko attiecību speciāliste), „Circle K Latvia” (finanšu kontrolieris), Latvijas zvērinātu advokātu kolēģija „Cobalt” (jurists), „Latvijas Gaisa satiksme” (dispečers), Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrs (sociālais darbinieks), „Latvijas Dzelzceļš” (loģistikas speciālists), „Ice Garden” (pārtikas nodaļas vadītājs), Rīgas Administratīvā apgabaltiesa (tiesnesis).

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
direktora vietniece audzināšanas darbā 
Inese Zlaugotne​


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi