×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-18
Ar dziesmām, dejām un atmiņu stāstiem tiks svinēti Siguldas pagasta svētki
Sestdien, 23.februārī, ar īpašiem stāstiem par cilvēkiem, kuri ar savu darbu veidojuši Siguldas pagasta vēsturi, kultūru, tradīcijas, tiks svinēti Siguldas pagasta svētki. Siguldas pagasta svētkus raksturos pieci „I” – svētku laikā bijušajā Siguldas Lopkopības un veterinārijas institūta ēkā (Institūta ielā 1) un Siguldas pagasta Kultūras namā iecerēts iedzīvināt, iesaistīt, izstāstīt, izaicināt un iedvesmot ikkatru novadnieku.

Siguldas pagasta svētki sāksies sestdien, 23.februārī, plkst.11.00 ar koncertu „Es aizpildu laiku, zīmuli Dzejā sadrupinot!” Siguldas pagasta Kultūras namā. Koncerta nosaukums aizgūts no dzejnieka Andra Marta (dziesmu autors un bērnu popgrupas „Zibsnis” vadītājs Atis Priedītis) dzejas rindām. Koncertā uzstāsies pūtēju ansamblis „Sigulda”, vokālā grupa „Zibsnis” un dziesminiece Anita Zambare. Muzikālā programma tiks papildināta ar Mākslu skolas „Baltais flīģelis” Teātra nodaļas audzēkņu literāriem lasījumiem. Pasākumā autori Andris Marts, Anete Felkere un ilustrators Māris Baumanis iepazīstinās klātesošos arī ar tikko iznākušā romāna „Neparastā misija” 2.daļu „Zēns, meitene, internets un gadījums”.

No plkst.11.00 līdz 16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā Tautas lietišķās mākslas studija „Vīgrieze” aicina ikvienu iesaistīties rakstainas jostas veidošanā, izmantojot biedrības „LatLUG” lego klucīšus.

Plkst.12.00 bijušajā Lopkopības un veterinārijas institūta ēkā notiks senioru deju kopas „Preilene”, Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīva „Purenīte”, līnijdeju grupas „Step By Step”, deju grupas „A-Zarts” sadancošanās – kopīgu deju, kas sastāvēs no četriem dažādiem deju stiliem: latviešu tautas dejas, līnijdejas, laikmetīgās dejas un dejas formas, kas piemērota vecākajai paaudzei. Aizraujošajā dejā tiks iesaistīti ne tikai deju kolektīvi, bet ikviens klātesošais, izbaudot kustību un kopā būšanas prieku. Pasākuma apmeklētājus sagaidīs pūtēju ansamblis „Sigulda”.

Plkst.13.00, godinot līdzcilvēkus, kuri ar savu darbu veidojuši Siguldas pagasta vēsturi, būs iespēja uzklausīt Lopkopības un veterinārijas institūta bijušo darbinieku stāstus – institūts daudzu gadu garumā bijusi darba vieta 250 novada iedzīvotājiem, kas līdzdarbojušies pētījumos, kuru rezultāti ieviesti gan Latvijā, gan daudzviet plašajā pasaulē. Atmiņās dalīsies Vizma Deisone, Līga Eigenfelde, Aina Erte, Imants Jansons, Aleksandrs Jemeļjanovs, Reimārs Kaugers, Ināra Konošonoka, Baiba Ošmane, Līga Proškina un Īra Vītiņa. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja arī apskatīt izstādi par Lopkopības un veterinārijas institūta zinātnisko darbību, darbinieku aktīvo sporta un kultūras dzīvi.

Uz īpašu sadziedāšanos – iemīļotāko latviešu dziesmu izdziedāšanu Siguldas pagasta Kultūras namā plkst.15.00 aicinās Siguldas pagasta jauktais koris „Sigulda” un virtuozais akordeonists Kaspars Gulbis, kopīgi veidojot Siguldas pagasta svētku „dziesmu metrus”.

No plkst.18.00 līdz 20.00 Lopkopības un veterinārijas institūta ēkā notiks Telpu orientēšanās tūres trešā posma sacensības. Izaicinājuma dalībniekiem būs iespēja startēt divās distancēs. Dalības maksa – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 4 eiro, Siguldas novada skolēniem – bez maksas. Reģistrācija sacensībām norisinās šeit.

Svētku izskaņā plkst.18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks koncerts „Siguldas pagasta telpa un elpa”, kurā piedalīsies Siguldas pagasta pūtēju orķestris, jaunā dziedātāja Kristena Cīrule un Matīss Žilinskis. Koncerta īpašais viesis – viens no izcilākajiem akustiskās ģitārmūzikas meistariem – Kaspars Zemītis. Pēc koncerta – plkst.20.00 sāksies svētku balle, kurā spēlēs grupa „Rumbas kvartets”. Ieejas maksa – 8 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 7 eiro. Galdiņus iespējams rezervēt līdz 21.februāra vakaram kultūras centra „Siguldas devons” kasē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi