×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-20
Turpinās satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbi

Turpinot februāra sākumā Siguldā uzsāktos maģistrālo ielu asfalta seguma remontdarbus, satiksmei bīstamo bedrīšu remonti pēc nepilnas tehnoloģijas ziemas apstākļos veikti vēl 289 m2 platībā. 

Pēc pirmajiem remontdarbiem Pulkveža Brieža, Noliktavas, Kalna, Šveices, Dārza, Krišjāņa Valdemāra un Skolas ielā, laika posmā no 15. līdz 19. februārim remontdarbi turpinājušies Strēlnieku, Pulkveža Brieža, Institūta, Krišjāņa Barona, Skolas, Atbrīvotāju, Parka, Rūdolfa Blaumaņa, Ausekļa, Institūta, Mores, Nītaures, Jūdažu, Helmaņa un Augļu ielā, kā arī uz autoceļa V58 posmā starp Ventas ielu un autoceļu A2 un uz Vildogas ceļa. 

Satiksmei bīstamo bedrīšu remonti pēc nepilnas tehnoloģijas turpināsies līdz brīdim, kad iestāsies labvēlīgāki laikapstākļi un diennakts vidējā gaisa temperatūra pakāpsies virs +5 grādiem. Šādu atbilstošu laikapstākļu gadījumā tiks uzsākti intensīvi asfaltbedrīšu remontdarbi, pielietojot karsto asfaltbetonu, kā arī turpināsies ielu un ceļu rekonstrukcijas, remonta un izbūves darbi visā Siguldas novadā prioritārā secībā, atbilstoši uzturēšanas klasēm.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība noteikusi augstākas maģistrālo ielu uzturēšanas prasības, tādēļ šoziem maģistrālās ielas tiek intensīvāk apstrādātas ar samitrinātās sāls tehnoloģiju. Šī tehnoloģija aukstos laikapstākļos uzlabo pārvietošanās kvalitāti, taču atkušņa laikā veicina straujāku asfalta seguma bedrīšu veidošanos, jo mainīgo laikapstākļu rezultātā ceļa segas virsējais slānis ir samitrināts, bet zemāk sasalis; piemēram, ceļa posmā uz Pelītēm ceļa sega ir sasalusi apmēram 70 cm dziļumā, turpretī brauktuves malās zem sniega slāņa un sniega vaļņos zeme nav sasalusi.

Uz ielām, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, mainīgo laikapstākļu un gaisa temperatūras svārstību ietekmē pastiprināti veidojas bedrītes vai asfaltsega pilnībā sabrūk. Mainīgos laikapstākļos tiek labotas satiksmei bīstamās jeb avārijas bedres, pārsvarā lietojot aukstā asfalta tehnoloģiju vai karsto asfaltbetonu pēc nepilnas tehnoloģijas. Avārijas bedres tiek labotas neatkarīgi no laikapstākļiem – arī lietus laikā vai gaisa temperatūrai esot zemākai par 0 grādiem, jo satiksmei bīstamo bedrīšu remonts ir pagaidu remonts – tā uzdevums ir novērst avārijas situācijas un nodrošināt drošu satiksmi līdz brīdim, kad laikapstākļi ļaus tās salabot atbilstoši valstī noteikto tehnisko specifikāciju prasībām, ar karsto asfaltbetonu.

Laikā, kad sasalums ir nevienmērīgs, notiek ceļu kūkumošanās, kā rezultātā veidojas bedres ne tikai ceļu posmos, kur ceļi ir nolietojušies, bet arī parādās lūzumi jaunizbūvētajos ceļa posmos – šobrīd lielākie bojājumi pēdējos gados izbūvētajos ielu posmos konstatēti Krišjāņa Barona un Pils ielas rotācijas aplī, kā arī Līvkalna, Paparžu un Televīzijas ielā. Pašvaldības speciālisti jau ir sazinājušies ar šo ielu posmu būvniekiem, lai pavasarī, iestājoties stabiliem laikapstākļiem, garantijas ietvaros tiktu veikti nepieciešamie remontdarbi.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi