×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-21
Šonedēļ Siguldas novadā: Siguldas pagasta svētki, robotikas čempionāts un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē ar dziesmām, dejām un atmiņu stāstiem tiks svinēti Siguldas pagasta svētki, kuru laikā novadnieki aicināti piedalīties vairākos aizraujošos pasākumos. Kultūras cienītājiem būs iespēja apmeklēt Latvijas mūzikas skolotāju festivāla noslēguma koncertu „Baltajā flīģelī” un koncertu „Saxophonia” kopā ar Latvijas Radio bigbendu kultūras centrā „Siguldas devons”. Šonedēļ norisināsies arī robotikas čempionāts „Siguldas Robotu kauss 2019”, bērniem notiks distanču un kalnu slēpošanas sacensības.

 

Piektdien, 22.februārī

  • Plkst.11.00 „S!-Fischer 2019 Ziemas skolēnu čempionāta” distanču slēpošanā 3.posms Fischer Slēpošanas centrā.
  • Plkst.15.00 izglītojoši praktiskā meistarklase jauniešiem „Tava karjeras izvēle” jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis”, Raiņa ielā 3.
    Pasākumā jauniešiem būs iespēja uzzināt gan teoriju par karjeras izvēli, gan piedalīties praktiskā nodarbībā, lai noskaidrotu savas personības iezīmes, kas var palīdzēt izvēlēties vienu vai otru profesiju. Meistarklasi vadīs Jolanta Rubine, kurai ir desmit gadu pieredze socionikā. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst.18.00 erudīcijas spēļu vakars „Prāta spēles Latvijas Kauss 2019” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Lai pieteiktos erudīcijas spēlei, nepieciešams apzināt 4–6 cilvēku komandu. Spēļu dalībniekiem nav noteiks vecuma ierobežojums un dalība pasākumā ir bez maksas. Erudīcijas spēles laikā būs iespēja laimēt dažādas turnīra atbalstītāju sarūpētās pārsteiguma balvas. Atlases spēļu labākās komandas vispirms tiksies reģiona pusfinālā un labākās cīnīsies par unikāla dizaina kausu turnīra lielajā finālā novembrī Rīgā. Papildu informācija šeit.

Sestdien, 23.februārī

  • Plkst.9.00 bezmaksas cigun nodarbība Siguldas Sporta centrā
  • Plkst.9.30 3.posms kalnu slēpošanas sacensībās bērniem „Vilciņa kauss” Siguldas pilsētas trasē.
    Sacensībās aicināti piedalīties 2009.gadā dzimušie un jaunāki dalībnieki, kuri apguvuši kalnu slēpošanas iemaņas. Pieteikties sacensībām iespējams līdz 22.februārim plkst.12.00 šeit. Dalības maksa – 10 eiro, piesakoties uz vietas sacensību dienā – 12 eiro. Papildu informācija šeit.
  • No plkst.10.00 līdz 17.00 Latvijas Robotikas čempionāta 3.posms „Siguldas Robotu Kauss 2019” Siguldas Sporta centrā. Sacensībās ar pašu darinātiem robotiem piedalīsies vairāk nekā 450 jaunieši no 60 komandām. Lai piedalītos čempionātā, jauniešiem jāizveido konkrēta izmēra un svara roboti, kā arī jau iepriekš jāveic to programmēšana noteiktām darbībām. Aizraujošās sacensības un jauno robotiķu sniegumu aicināti vērot visi interesenti. Papildu informācija šeit.
  • Plkst.10.30 un 12.30 bezmaksas distanču slēpošanas nodarbība bērniem un jauniešiem* Fischer Slēpošanas centrā. Nodarbībai jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot e-pastu uz fsc@siguldassports.lv. Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem nodarbībās pieejams bezmaksas inventārs.
  • No plkst.11.00 Siguldas pagasta svētki
    • Koncerts „Es aizpildu laiku, zīmuli Dzejā sadrupinot!” Siguldas pagasta Kultūras namā, kurā uzstāsies pūtēju ansamblis „Sigulda”, vokālā grupa „Zibsnis” un dziesminiece Anita Zambare, muzikālā programma tiks papildināta ar mākslu skolas „Baltais flīģelis” Teātra studijas audzēkņu literāriem lasījumiem.
    • Līdztekus no plkst.11.00 līdz 16.00 interesentiem būs iespēja piedalīties rakstainas jostas veidošanā kopā ar Tautas lietišķās mākslas studiju „Vīgrieze” izmantojot biedrības „LatLUG” lego klucīšus.
    • Svētkiem turpinoties, plkst.12.00 notiks sadancošanās pasākums Siguldas Lopkopības un veterinārijas institūta ēkā, kurā piedalīsies notiks senioru deju kopa „Preilene”, Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīvs „Purenīte”, līnijdeju grupa „Step By Step”, deju grupa „A-Zarts”, dejās aicinot iesaistīties arī klātesošos.
    • Plkst.13.00 Siguldas Lopkopības un veterinārijas institūta ēkā būs iespēja uzklausīt Siguldas Lopkopības un veterinārijas institūta bijušo darbinieku stāstus.
    • Plkst.15.00 sadziedāšanās pasākums Siguldas pagasta Kultūras namā kopā ar Siguldas pagasta jaukto kori „Sigulda” un virtuozo akordeonistu Kasparu Gulbi. Papildu informācija par svētku norisi aplūkojama šeit.
  • Plkst.13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar speciālām vajadzībām Siguldas Sporta centrā. Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst.16.00 VI Latvijas mūzikas skolotāju festivāla noslēguma koncerts koncertzālē „Baltais flīģelis”.
    Koncertā kopā ar kolēģiem no vairākām skolām muzicēs arī Siguldas Mākslu skolas „Baltais flīģelis” pedagogi, tajā skanēs gan klasikas pērles, gan pazīstami mūsdienu latviešu autoru darbi solo, duetu un arī dažādu, pat neparastu ansambļu atskaņojumā. Koncerts ir neikdienišķa, īpaša iespēja audzēkņiem un vecākiem savu pedagogu ieraudzīt kā lielisku atskaņotājmākslinieku. Ieeja – bez maksas. Papildu informācija šeit.
  • No plkst.18.00 līdz 20.00 telpu orientēšanās sacensību 3.kārta Zinātniski pētnieciskajā stacijā, Institūta ielā 1, Siguldā.
    Izaicinājuma dalībniekiem būs iespēja startēt divās distancēs. Dalības maksa – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 4 eiro, Siguldas novada skolēniem – bez maksas. Reģistrācija sacensībām norisinās šeit.
  • Plkst.18.00 koncerts „Siguldas pagasta telpa un elpa” Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Koncertā piedalīsies Siguldas pagasta pūtēju orķestris, jaunā dziedātāja Kristena Cīrule un Matīss Žilinskis. Koncerta īpašais viesis – viens no izcilākajiem akustiskās ģitārmūzikas meistariem, virtuozais ģitārists un komponists Kaspars Zemītis. Pēc koncerta – plkst.20.00 notiks svētku balle, kurā spēlēs grupa „Rumbas kvartets”. Ieejas maksa – 8 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 7 eiro.
  • Plkst.19.00 koncerts „Saxophonia. Latvijas Radio Big Band & Pierre Bertrand” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt franču saksofonista Pjēra Bertrāna (Pierre Bertrand) īpaši Latvijas Radio bigbendam veidoto oriģinālmūzikas programmu, kuras radītās noskaņas aizvedīs klausītāju šaurajās Monmartras ieliņās un ļaus sajust bohēmas garšu. Biļetes cena no 15 līdz 25 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā, 20% atlaide. Papildu informācija šeit.
     

Izstādes

  • Vispasaules Drošāka interneta dienai veltīta izstāde „Drošība internetā” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Informatīva materiālu izstāde „Latvijas nacionālo kultūras, izglītības un zinātnes institūciju 100.gadadiena” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Vēl viss nav paspēlēts ...”. Dzejniecei Austrai Skujiņai – 120 Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Latviešu kora dziesmu meistars”. Latviešu komponistam, folkloristam un diriģentam Emīlam Melngailim – 145 Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Siguldas suvenīri 50 gadu griezumā” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Mēs dzīvojam ar atmiņām, mēs dzīvojām atmiņās....” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Meteņi – pavasara gaidīšanas svētki” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Gleznotājas Madaras Gulbis darbu izstāde „Dažādas sajūtas” Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Izstāde „Kā veidojās Latvijas Lopkopības un veterinārijas zinātniskais pētniecības institūts” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Mākslas nodaļas 4.klases audzēkņu darbu izstāde „Zvaigžņotā nakts” Mākslu skolā „Baltais flīģelis”
  • Agitas Zālītes un Andrjus Lika (Andrius Lik) izstāde „Dialogs” kultūras centrā „Siguldas devons”

*Bezmaksas distanču slēpošanas nodarbības tiks organizētas atbilstoši laikapstākļiem un trases stāvoklim.

Foto: Edgars Ūdris

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi