×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-25
Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņi – laureāti „Saxophonia” konkursā

Aizvadītajā nedēļā Latvijā norisinājās XI Starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls „Saxophonia”. Festivāla ietvaros no 20. līdz 23. februārim Rīgā notika Latvijas mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu saksofonistu konkurss, kurā piedalījās Mākslu skolas „Baltais flīģelis” saksofona klases audzēkņi Zane Bite, Jānis Kārlis Kriķis, Elgars Lauris Birze un Jānis Marcinkevičs. 

Mūziķus vērtēja starptautiska žūrija no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Rumānijas. Visi konkursa dalībnieki kopumā bija sadalīti četrās vecuma grupās. Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņi bija pārstāvēti I un II grupā. 

„Baltā flīģeļa” konkursanti pedagoga Elmāra Rudzīša un koncertmeistares Elīnas Gruzniņas vadībā parādīja labu sniegumu. 
40 dalībnieku konkurencē Jānis Kārlis Kriķis (I grupa) izcīnīja 2. vietu, un tikai nedaudz pietrūka līdz konkursa uzvarētāja galvenajai balvai – firmas „Yamaha” alta saksofonam, kas šoreiz aizceļoja uz Ādažiem. II grupā 40 dalībnieku konkurencē žūrijas atzinības rakstus ieguva Zane Bite un Elgars Lauris Birze, bet Jānim Marcinkevičam līdz balvai šoreiz pietrūka vien 0,25 punkti. 

Konkurss vainagojās ar apbalvošanu un kopīgu noslēguma koncertu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas zālē, kur visi saksofonisti un viņu skolotāji apvienojās  saksofonu orķestrī. Par solistiem bija izvēlēti Latvijas labākie saksofona virtuozi, no kuriem mācīties, smelties iedvesmu un motivāciju turpmākās daiļrades izaugsmē.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Mākslu skolas „Baltais flīģelis" 
projektu vadītāja
​Elīna Gruzniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi