×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-25
Ceremonijā „(Ne)Iespējamā misija: kultūra” pasniegs Siguldas novada Gada balvas kultūrā

Piektdien, 1.martā, plkst.20.00 kultūras centrā „Siguldas devons” notiks „Siguldas novada Gada balvas kultūrā 2018” apbalvošanas ceremonija „(Ne)Iespējamā misija: kultūra”. Gada balvas mērķis ir godināt kultūras nozares supervaroņus – māksliniekus, radošos kolektīvus, biedrības, producentus, kā arī Siguldas novadā notikušo kultūras pasākumu organizatorus un radošās personības, kuras devušas ieguldījumu Siguldas novada kultūrvides attīstībā vai apliecinājušas izcilību, lielu gribu, čaklumu un radošumu, veidojot novada tēlu Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā. Par nozīmīgiem sasniegumiem kultūrā balvas tiks pasniegtas jau trešo gadu.

Radīt nozīmē bieži stāvēt uz (ne)iespējamās misijas sajūtas sliekšņa. Tie ir mirkļi, kad ideja cīnās ar neticību, zināšanas ar bailēm un reizēm neprāts uzveic saprātu, lai radītu ko unikālu un vērtīgu. Radošums, stipra griba, čaklums, liela dūša un gaiša galva – tās ir superspējas, kuras parastā cilvēkā identificē supervaroni. Kultūras procesu ikdiena sastāv no neskaitāmām neiespējamajām misijām. Apvienojot mākslinieka ideju aizrautību un komandas spēka vienotību, kultūras (Ne)Iespējamā misija pārtop par iespējamu.

Balvas tiks pasniegtas nominācijās:

  • „Par mūža ieguldījumu kultūrā” – Tautas lietišķās mākslas studijas „Sigulda” vadītājai Astrīdai Freimanei par ilggadēju ieguldījumu tautas lietišķās mākslas tradīciju iedzīvināšanā un nodošanā nākamajām paaudzēm;
  • „Gada balva tautas mākslā 2018.gadā” – Siguldas koru apriņķa virsdiriģentam, jauktā kora „Atvars” diriģentam Jānim Baltiņam par ieguldījumu Latvijas simtgades Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku procesu nodrošināšanā Siguldas novadā, Siguldas koru apriņķī un Latvijā;
  • „Gada balva skatuves mākslās 2018.gadā” – grupai „Instrumenti” par muzikāli augstvērtīgu un scenogrāfiski izcilu sniegumu albuma „Atkala” koncertos Siguldas pilsdrupu estrādē;
  • „Gada balva mākslā 2018.gadā” – māksliniecei Dinai Dubiņai par unikālu, mākslinieciski augstvērtīgu sniegumu emaljas darbu izstādē „Ārpus” kultūras centrā „Siguldas devons”;
  • „Gada balva rakstniecībā 2018.gadā” – projekta vadītājai Marikai Celmai un tulkotājai Indrai Čeksterei par ieguldījumu vācbaltieša Herberta fon Blankenhagena grāmatas „Pasaules vēstures malā. Atmiņas no vecās Vidzemes 1913–1923” sagatavošanā un izdošanā;
  • „Gada balva novadpētniecībā 2018.gadā” – Turaidas muzejrezervāta darba grupai: Annai Jurkānei, Arisai Pastuhovai, Līgai Kreišmanei un Baibai Biteniecei par ieguldījumu novadpētniecības izstāžu „Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928. līdz 2018.gadam” un „Teodors Zaļkalns” sagatavošanā;
  • „Gada veiksmīgākā debija 2018.gadā” – Zaļās villas kvartāla idejas īstenotājiem par radošu ieguldījumu Siguldas novada kultūras aktivitāšu daudzveidības un pieejamības paplašināšanā.

Tiks pasniegtas balvas arī nominācijā „Gada notikums kultūrā 2018.gadā” un pirmo reizi – žūrijas specbalva par nozīmīgu ieguldījumu vai atbalstu kultūras nozares attīstībā Siguldas novadā 2018.gadā. Šo balvu ieguvēji tiks atklāti balvas pasniegšanas ceremonijā.

Ceremonijas vadītāju misija šogad uzticēta „Pusnakts šova septiņos” atraktīvajam komiķim Kozmenam un ētera personībai Ērikam Palkavniekam. Muzikālos sveicienus nesīs „Zelta mikrofons 2019” laureāte Kristīne Pāže ar apvienību „KautKaili” un Siguldas jauktais koris „Atvars”.

Reizēm piedzīvojums sākas, jau meklējot pareizās ieejas durvis! Uz pasākumu aicināts ikviens interesents. Ieeja – bez maksas.

 

Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi