×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-04
Mūžībā devusies bijusī Siguldas pilsētas vadītāja Ausma Skripa

Pašās puteņu mēneša beigās 84 gadu vecumā mūžībā devusies viena no Siguldas vēstures veidotājām, bijusī pilsētas vadītāja Ausma Skripa.

Ausma Skripa dzimusi 1934. gadā Jelgavā, beigusi Jelgavas pedagoģisko skolu un arī darba gaitas uzsākusi Jelgavas pusē – kā skolotāja Staļģenes skolā. Pēc neilga laika viņu uzaicina strādāt par Jelgavas rajona Komjaunatnes komitejas Skolu daļas vadītāju. Darba gaitas viņu aizved uz Rīgas Kirova rajona Komjaunatnes komiteju, kur vada Skolu daļu, tomēr Rīgā neiznāk iedzīvoties, un jau drīz viņa kopā ar vīru pārceļas uz Siguldu. Arī Siguldā Ausma turpina pedagoģisko darbu, uzņemoties Skolu daļas vadītājas amatu. Vēlāk A. Skripas pārvaldībā nodod Rīgas Pionieru pili, un par tās direktori viņa nostrādā vairākus gadus. 

1964. gadā A.Skripa kļūst par Siguldas pilsētas Darbaļaužu deputātu padomes izpildu komitejas priekšsēdētāju un aktīvi pilda priekšsēdētājas pienākumus līdz pat 1978. gadam. 

Ausmas Skripas laiks iezīmējas ar Siguldas labiekārtošanu: pilsētai tiek piesaistīti dārznieki, top asfaltētie celiņi Raiņa parkā, vecās autoostas vietā uzcelta jauna, daudz plašāka, top divi bērnu dārzi, degvielas uzpildes stacija, protams, arī veikali un dzīvojamās mājas; tiek noasfaltēts Gaujas kalna ceļš un gājēju celiņš no tilta līdz Gūtmaņalai. Daudz darīts, lai labiekārtotu dzelzceļa stacijas un gaisa trošu ceļa apkārtni. Domājot par mazo siguldiešu prieku, tiek izveidota bērnu rotaļu pilsētiņa Raiņa parkā. Tieši Ausmas Skripas laikā, 1974. gadā, Siguldā atklāj panorāmas ratu. Ar Ausmas Skripas atbalstu Siguldā top īpašs daiļdārzs – Dārzkopības un biškopības biedrības veidots izstāžu, puķu un keramikas dārzs starp Cēsu un Jāņa Poruka ielu. Īsi pirms aiziešanas no pilsētas vadītājas amata tiek likti pamati jaunai vidusskolai. 

Arī kultūras dzīvi Siguldā Ausma Skripa veido aktīvu un visaptverošu. Pilsētā darbojas visu paaudžu kori, ansambļi un deju kolektīvi, koncertos vienmēr pulcējot skatītāju pilnas zāles. Pati būdama izpildkomitejas priekšsēdētāja, Skripas kundze atrod laiku un entuziasmu ne tikai braukt līdzi koriem uz skatēm un dziesmu kariem, bet arī gādāt ziedus un cienastu, koriem ar lieliskiem rezultātiem no skatēm atgriežoties. 

Aiziešana no izpildu komitejas priekšsēdētājas amata ir solis, kuru spert liek veselības stāvoklis, tomēr, neskatoties uz to, Ausma Skripa turpina strādāt: viņas pedagoģes pieredze lieti noderējusi Gaujmalas bērnu sanatorijā; bet pēdējā darba vieta Skripas kundzei bija Siguldas ciemā. 

Tomēr vislielākos prieka mirkļus dzīvē sagādājuši bērni, mazbērni un mazmazbērni. 

2019. gada pašā sākumā Ausma aizsaulē aizvada vīru Egīlu, un pati seko viņam mūžībā 2019. gada 28. februārī. Atvadīšanās no Ausmas Skripas notiks 5. martā plkst. 13.00 Siguldas pilsētas kapos.

Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētājs Uģis Mitrevics pašvaldības vārdā izsaka līdzjūtību Ausmas Skripas piederīgajiem. 

Pēdējais sniegs:
Tie ir marta puteņi logā
Un gaistoši ziedi uz stikliem.
Tas ir balts klusums
Un miers ceļa galā…
(J. Silazars)

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi