×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-04
Novada skolēni veiksmīgi startē Ziemas olimpiskajā festivālā

Sestdien, 2.martā, Ērgļos ar vērienu noslēdzās Latvijas skolu Ziemas olimpiskais festivāls, kas pulcēja 1262 skolēnus no 139 skolām. Latvijas skolu jaunieši cīnījās par godalgām 14 sporta veidos un lielajā skolu stafetē, medaļu kopvērtējumā šogad triumfēja Siguldas Valsts ģimnāzija.

Pirmajā festivāla dienā Ērgļos tika sadalīti medaļu komplekti 11 disciplīnās. Savukārt sacensību otrajā dienā skolēni sacentās 3x3 hokejā, kērlingā, distanču slēpošanas krosā un lielajā skolu stafetē. Tāpat notika disku golfs, kas, tāpat kā sniega volejbols, festivāla programmā bija iekļauts kā paraugdemonstrējumu sporta veidi, bet netika skaitīts skolu kopvērtējumā.

Lielajā skolu stafetē pirmajā grupā uzvarēja Siguldas Valsts ģimnāzija, kam sekoja Madonas Valsts ģimnāzija un Rīgas Angļu ģimnāzija, bet otrajā grupā trijniekā bija Madonas Valsts ģimnāzija, Rīgas Valdorfskola un Jelgavas 4.vidusskola.

Latvijas skolu Ziemas olimpiskajā festivālā Ērgļos lielisku sniegumu parādīja arī Allažu pamatskolas skolēni – Rainers Paeglis distanču slēpošanā un Elīna Krista Veidenbauma snovbordā. Abi 9.klases skolēni ieguva medaļas – Rainers sudrabu distanču slēpošanā 2003.–2004.gadā dzimušo jauniešu grupā, bet Elīnai bronzas godalga snovbordā meitenēm.

Apkopojot sacensību rezultātus, skolu kopvērtējumā ar sešām zelta, trim sudraba un trim bronzas medaļām uzvaru svinēja Siguldas Valsts ģimnāzija. 2.vietu ieguva Jelgavas 4.vidusskola ar piecām zelta, piecām sudraba un vienu bronzas medaļu, savukārt 3.vietā ierindojās 2018.gada Ziemas festivāla čempioni Madonas Valsts ģimnāzija, kurai šoreiz piecas zelta, divas sudraba un viena bronzas godalga.

Kopumā medaļas ieguva 77 skolas. Populārākās no sporta disciplīnām bija distanču un kalnu slēpošana, piesakoties attiecīgi 320 un 208 skolēniem, kā arī ragaviņu sports ar 268 dalībniekiem.
 

Siguldas Valsts ģimnāzijas medaļu ieguvēji:
Distanču slēpošana
  • Kristīne Brunere – zelta un sudraba medaļa;
  • Sandijs Suhānovs – sudraba un bronzas medaļa;
  • Viesturs Veits – sudraba medaļa.
     
Snovbords
  • Matīss Zvaigzne – zelta medaļa;
  • Venija Amanta Ozola – zelta medaļa.
     
Kalnu slēpošana
  • Rēzija Krastiņa – zelta medaļa;
  • Luīze Brauere – bronzas medaļa;
  • Raimonds Rotbergs – bronzas medaļa.
     

Kamaniņu braukšana – zelta medaļa.
Komandā startēja Pauls Daugulis, Maikls Māris Mitrevics, Renārs Hans, Oto Laiva, Renārs Knēža, Reinis Burtnieks, Daniels Strods.
 

Skolu lielā stafete – zelta medaļa.
Komandā startēja Pauls Daugulis, Maikls Māris Mitrevics, Renārs Hans, Oto Laiva, Reinis Burtnieks, Jēkabs Vītols, Annija Šmaliņa, Nils Ciglis, Edvards Petrovskis, Niks Iesalnieks, Markuss Renārs Everss, Jānis Rams.


Dalība sacensībās tika nodrošināta ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas sporta skolotājas 
Anda Vīksna un Ineta Lapacinska

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi