×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-04
Aizvadītas kalnu slēpošanas sacensības „Siguldas kauss 2019”

No 28.februāra līdz 3.martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās „Siguldas kauss 2019” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir vēsturiski tradīcijām bagātākās sacensības Latvijā un pirmo reizi notika jau 1969.gadā. Šogad sacensības svinēja 50 gadu jubileju, pulcējot arī Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē lielāko dalībnieku skaitu – 294 dalībniekus dažādās vecuma grupās, kas cīnījās par tradīcijām bagātāko un senāko balvu – „Siguldas kausu”.

Jubilejas „Siguldas kausa” izcīņa sākās 28.februārī ar snovbordistu startiem milzu slalomā, savukārt 2.martā norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas bija kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam 3.martā.

Trīs dienu garumā sacensību dalībnieki sacentās par kausu un medaļu komplektiem, tika godināts gan jaunākais, gan pieredzējušākais sacensību dalībnieks, Kalna karalis un karaliene, kā arī pasniegta „Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Sacensību jaunākā dalībnieka titulu dalīja 2015.gadā dzimušie Līva Meldere un Mārtiņš Miķelsons, bet pieredzējušākā dalībnieka statusu ieguva 1940.gadā dzimušais Aleksandrs Kuzņecovs. Lielu atsaucību guva viena no senākajam „Siguldas kausa” tradīcijām – balsošana par Kalna karaļa un karalienes titulu, kur kopumā tika apkopotas 634 balsis. Kalna karaļa titulu ieguva Siguldas Pilsētas trasi pārstāvošais Arnis Mednis, bet par kalna karalieni ar absolūtu balsu vairākumu tika kronēta olimpiete Lelde Gasūna. „Kišuro” balvu par neveiksmīgāko kritienu ieguva Rets Skrickis.

Šogad pasākuma laikā tika ievērotas arī citas iemīļotas sacensību tradīcijas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā „Aprés-Ski” ballīte ar grupas „Dzelzs Vilks” koncertu.

Kuplais dalībnieku skaits liecina, ka gan Latvijā kopumā, gan Siguldā kalnu slēpošanas un snovborda tradīcijas ir lielā cieņā un to popularitāte turpina pieaugt, īpaši bērnu un jauniešu grupās. Sacensības tika organizētas Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju.

Informāciju sagatavoja:
SIA „Siguldas Sporta serviss”
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciālists
Artūrs Zālītis


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi