×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-05
Atklās Daigas Segliņas zīmējumu izstādi „Daba spēlēs un zīmējumos”

7. martā plkst. 17.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks mākslinieces un Dabas aizsardzības pārvaldes dizaineres Daigas Segliņas oriģinālzīmējumu izstādes „Daba spēlēs un zīmējumos” atklāšana.  

Izstādē būs skatāmi Daigas Segliņas daudzu gadu laikā tapušie dzīvnieku, augu, ainavu un dažādu dabas vērtību zīmējumi, kas laiku pa laikam pārtop interesantās vides izglītības spēlēs, plakātos un kalendāros. Izstādes apmeklētajiem būs iespēja ne tikai skatīt zīmējumus, bet arī iepazīties ar spēlēm, kuru dizainā un noformējumā izmantotie zīmējumi ir Daigas roku darbs. 

Izstādes atklāšanas pasākumā ikviens interesents ir aicināts ielūkoties daudzveidīgajos zīmējumos  un kopīgi izspēlēt vides izglītības spēles, kas vēsta par  Latvijas un Gaujas nacionālā parka dabas vērtībām. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja satikt un aprunāties ar mākslinieci Daigu Segliņu. 

Māksliniece Daiga Segliņa izglītību ieguvusi Liepājas lietišķo mākslu vidusskolā un Tallinas Mākslas akadēmijā un jau uzreiz pēc studijām sāka darbu Gaujas Nacionālajā parkā. Daudzi būs pamanījuši viņas veidotos informatīvos stendus vai spēlējuši D. Segliņas veidotās dabas izglītības spēles. Ikdienā māksliniece strādā Dabas aizsardzības pārvaldē, kur veido ilustrācijas informatīvajiem izdevumiem par dabu, izglītojošos stendus, spēles un citus darbus. Augu un dzīvnieku zīmēšanai viņa pievērsās, palīdzot iekārtot Līgatnes dabas taku Botānikas taku pirms vairāk nekā 20 gadiem, un kopš šī laika akvareļa tehnikā ir tapušas neskaitāmas ilustrācijas, kurās ar lielu rūpību attēloti Latvijas augi un dzīvnieki, pievēršot uzmanību pat vissīkākajām detaļām. 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas bibliogrāfe
Iveta Hamčanovska

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi