×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-06
Iespēja pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem uzņēmējiem

Lai veicinātu jaunu darbavietu radīšanu, kā arī rosinātu paplašināt saimniecisko darbību, saistošajos noteikumos „Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā” ietverti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi uzņēmējiem, paredzot, ka novada uzņēmējiem būs iespēja saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus līdz pat 90% apmērā. Lai saņemtu atvieglojumus, kas piemēroti uz visu taksācijas gadu, uzņēmējiem līdz 31.martam Siguldas novada Pakalpojumu centrā jāiesniedz iesniegums. To iespējams izdrukāt un aizpildīt jau iepriekš vai arī aizpildīt elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

Noteikumi paredz, ka jaundibinātas saimnieciskās darbības veicēji turpmāk nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņems divus gadus no reģistrācijas brīža: pirmajā gadā – 50% apmērā, otrajā gadā – 25% apmērā par ēku un tai piekritīgo zemi. Lai saņemtu atvieglojumu, jaunajiem uzņēmējiem jārada ne mazāk kā divas darba vietas, tajās jānodarbina Siguldas novadā deklarētās personas un darbinieku ikmēneša vidējā darba samaksa nedrīkst būt zemāka par valstī noteikto minimālo darba algu.

Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides pienāksies arī tiem novada uzņēmējiem, kuri iepriekšējā taksācijas gadā izveidojuši jaunas darbavietas, ja attiecīgās darbavietas radītas saimnieciskās darbības veicēja Siguldas novada teritorijā esošajā juridiskajā adresē, struktūrvienībā vai filiālē. Nodokļa atvieglojums par ēku un tai piekritīgo zemi tiks piešķirts divus gadus: 25% apmērā, ja izveidotas 3–10 jaunas darbavietas, 50% apmērā, ja izveidotas 10–20 jaunas darbavietas, 70% apmērā, ja izveidotas 20–50 jaunas darbavietas, un 90% apmērā, ja izveidotas vairāk nekā 50 jaunas darbavietas. Ar 2018.gada 29.novembra saistošo noteikumu grozījumiem noteikts, ka vairāk nekā puse jaunradītās darbavietās nodarbināto jābūt Siguldas novadā deklarētām personām.

Ievērojami nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi tiks piemēroti arī tiem uzņēmējiem, kuri Siguldas novadā radījuši jaunas dzīvesvietas – uzbūvējuši vienu vai vairākas daudzdzīvokļu mājas. Pirmajā gadā pēc daudzdzīvokļu mājas nodošanas ekspluatācijā uzņēmēji varēs saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 90% apmērā, otrajā gadā – 70% apmērā, trešajā gadā – 70% apmērā.

Tiem uzņēmējiem, kuri būs ieguldījuši līdzekļus esošas būves atjaunošanā, pārbūvē vai jaunas būves celtniecībā savas uzņēmējdarbības nodrošināšanai, tiks piešķirts nodokļa atvieglojums atkarībā no investīciju apjoma:

  • 25% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 100 000 līdz 200 000 eiro;
  • 50% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 200 001 līdz 400 000 eiro;
  • 70% apmērā, ja investīciju apjoms ir no 400 001 līdz 700 000 eiro;
  • 90% apmērā, ja investīciju apjoms ir vairāk par 700 000 eiro.

Savukārt uzņēmēji, kuri ieguldījuši vismaz 5000 eiro ēkas, kurā veic uzņēmējdarbību, fasādes atjaunošanā, saņems nekustamā nodokļa atvieglojumu vienu gadu 90% apmērā.

Uzņēmējiem, kuri saimniecisko darbību veic ēkā, kas iekļauta valsts vai vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, un kuri iepriekšējā gadā ieguldījuši līdzekļus ēkas jumta un/vai fasādes atjaunošanā, nodokļa atvieglojumus varēs saņemt divus gadus: pirmajā gadā – 90% apmērā, otrajā gadā – 50% apmērā.

Uzņēmumiem, kuri lieto vai iznomā saimnieciskai darbībai īpašumu, kas piekļaujas ielai, kur pašvaldība veic pārbūvi vai jaunu būvniecību piešķir nodokļa atvieglojumu 90% apmērā Atvieglojumu piemēros par laiku, kad faktiski notiek ielas/ceļa būvniecība, un ja tas ir ne mazāk kā trīs mēnešus pēc kārtas.

Saimnieciskās darbības veicējiem, kuriem ir reģistrēts sociālā uzņēmuma statuss par sociālai uzņēmējdarbībai izmantojamo nekustamo īpašumu piemēro atvieglojumu 50% apmērā.

Sabiedriskā labuma organizācijām, ja nekustamā īpašuma nodokļa objekts tiek izmantots tajā sabiedriskā labuma darbības jomā, kas noteikta lēmumā par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu – par nekustamā īpašuma nodokļa objektu piešķir nodokļa atvieglojumu 90% apmērā.

Saimnieciskās darbības veicējiem, kuru īpašumā atrodas tirdzniecības vietas ar vasaras kafejnīcām/terasēm Siguldas pilsētas teritorijā, kuras veido kūrortpilsētas vidi un kuru izvietošana ir saskaņota Būvvaldē, atbilstoši Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu „Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecības Siguldas novadā” prasībām – piešķir nodokļa atvieglojumu 25% apmērā par ēku, periodam no 1.maija līdz 31.oktobrim.

Saimnieciskās darbības veicējam, kas uz savā īpašumā esošās zemes uzbūvējis vai pārbūvējis daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, piemēro atvieglojumu 70% apmērā par izīrētiem dzīvokļiem, ja tajos ir deklarētas īres līgumos norādītās personas.

Plašāka informācija par Siguldas novada uzņēmējiem pieejamajām nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm pieejama Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā vai pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta punktā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi