×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-06
PAPILDINĀTS: Skolēnu pavasara brīvlaikā notiks aizraujošas nodarbības

Skolēnu pavasara brīvlaikā no 11. līdz 15.martam Siguldas novada Jaunrades centra brīvā laika pavadīšanas bērnu centrā „Ideju namiņš” un jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” notiks vairākas aizraujošas bezmaksas nodarbības, aicinot novada bērnus un jauniešus brīvlaiku pavadīt izzinoši un aktīvi. Savukārt Siguldas Sporta centrā bērniem vecumā no 7 līdz 14 gadiem norisināsies peldētapmācības nodarbības.

Eksperimenti un ekspedīcijas „Ideju namiņā”
Sākumskolas vecuma bērni skolēnu brīvlaikā katru dienu no plkst.10.30 līdz 17.00 aicināti apmeklēt „Ideju namiņu” Raiņa ielā 3, lai piedalītos eksperimentos un aizraujošās nodarbībās „saJūti paSauli”.

Pirmdienā notiks nodarbība „Pavasaris dabā”, kurā bērni izzinās stādīšanas un sēšanas noslēpumus, otrdien notiks radošās smilšu un mākslas sajūtu nodarbības, kā arī klusuma nodarbības, lai rosinātu skolēnus vairāk ieklausīties sevī. Trešdiena būs „Ūdens diena”, kad notiks slapjās filcēšanas nodarbības, ūdens eksperimenti un ūdenskrāsu iespēju izpētes nodarbības, tāpat skolēni varēs doties pavasara ekspedīcijā. Ceturtdienā notiks eksperimenti ar gaismu, tiks veidotas vitrāžas, bet piektdienā notiks veselīga uztura nodarbība un sarunas par pozitīvu domāšanu.

Jauniešu pašizaugsmes dienas satikšanās vietā „Pabūt”
Katru dienu no plkst.11.30 līdz 17.30 jauniešu satikšanās vietā „Pabūt”, Raiņa ielā 3, jauniešiem būs iespēja apmeklēt pašizaugsmes dienas „Jaunieši spridzina pavasarī”. Pirmdienā notiks sporta diena, kurā būs iespēja piedalīties aktivitātēs gan brīvā dabā, gan iekštelpās, otrdien sevis apzināšanās dienā norisināsies improvizācijas teātra un debašu kluba aktivitātes. Trešdien notiks mediju diena kopā ar „Young Media Sharks”, bet ceturtdienā – brīvprātīgā darba diena kopā ar novada senioriem. Savukārt piektdien, starpkultūru sadraudzība dienā, būs iespēja iepazīt Spānijas, Itālijas, Argentīnas, Polijas un Latvijas kultūru un ēdienus.

Jaunieši aktivitāšu laikā aicināti paši parūpēties par ēdienreizēm, laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un labu garastāvokli. Pieteikt dalību iespējams, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Iespēja apmeklēt Photoshop nodarbības jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis”
No 12. līdz 15.martam jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” sadarbībā ar Mākslu skolu „Baltais flīģelis” no plkst.15.00 aicina apmeklēt nodarbības, kurās varēs apgūt pamatiemaņas darbā ar attēlu apstrādes programmu Photoshop. Nodarbības notiks angļu valodā. Nodarbībām iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pasta adresi merkis@sigulda.lv.

Ar dažādiem pasākumiem atzīmēs Arduino dienu
16.martā Jaunrades centra Praktiskās elektronikas un merhatronikas pulciņš aicina ikvienu svinēt Arduino dienu. No plkst.9.00 dalībnieki ar pieredzi Arduino, elektronikā un programmēšanā varēs piedalīties gaismas objektu radīšanā (Gaismas hakatons). Savukārt no plkst.12 līdz 14.00 notiks atvērtā nodarbība par Adruino prototipēšanu, elektronikas pamatiem un iespējām. Līdzi vēlams ņemt portatīvo datoru programmēšanai. No plkst.14.00 klātesošajiem ar skolotāju Edgaru Bajarunu un Andri Jenertu būs iespēja iesaistīties diskusijā par elektroniku, robotiku, Arduino piedāvātajām iespējām.
Arduino ir elektronikas un programmatūras platforma, kas sastāv no plates ar mikrokontroliera mikroshēmu un palīgelementiem.


Visi Siguldas novada Jaunrades centra piedāvājumi ir bez maksas. Siguldas novada Jaunrades centra pulciņu nodarbības skolēnu brīvlaikā norisināsies kā ierasts. Nodarbību saraksts pieejams šeit.


Peldētapmācības skolas nodarbības „Vasarai gatavs!” Siguldas Sporta centrā
Skolēnu brīvlaikā Siguldas Sporta centrā notiks peldētapmācības skolas nodarbības „Vasarai gatavs!”, kurās bērni no 7 līdz 14 gadu vecumam četrās tikšanās reizēs apgūs pamatzināšanas peldēšanā un drošībā uz ūdens, kā arī ūdens tuvumā. Nodarbībās aicināti piedalīties bērni un jaunieši ar vai bez peldētprasmēm.
Nodarbības katru dienu bērniem no 7 līdz 10 gadiem notiks no plkst.10.00 līdz 11.00, bet bērniem no 11 līdz 14 gadiem no plkst.11.00 līdz 12.00.
Vecāki bērnus peldētapmācības nodarbībām aicināti pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 25448860 vai rakstot uz e-pasta adresi ssc@siguldassports.lv. Dalības maksa peldētapmācības nodarbībās ir 32 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi