×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-12
Atjaunota karte par plānotajiem ielu pārbūves, remonta un projektēšanas darbiem

Lai iedzīvotājiem būtu iespējams vienkopus gūt informāciju par plānotajiem ielu pārbūves, izbūves, infrastruktūras projektēšanas un remontdarbiem, izveidota karte par Siguldas infrastruktūras attīstību 2019.gadā.

Siguldas novada pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontdarbiem un projektēšanai šogad paredzēti vairāk nekā 6,7 miljoni eiro. Pārbūvēts tiks valsts autoceļa A2 krustojums no Saules līdz Ventas ielai, kā arī Meldru, Doņu, Mālkalnu un Atbrīvotāju ielas, savukārt autoceļam posmā no valsts reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) līdz Pelītēm tiks veikta dubultās virsmas seguma izbūve. Asfaltseguma virskārtas atjaunošana paredzēta Institūta, Mores, Allažu un Stacijas ielā, savukārt vairākām ielām, piemēram, Helmaņa, Jūdažu, Vizbuļu un Lauku ielām, atbilstoši Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijām, kas ietvers gājējiem, velobraucējiem un autovadītājiem drošus un ērtus risinājumus, tiks turpināti projektēšanas darbi, lai jau tuvākajos gados uzsāktu to pārbūvi.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība noteikusi augstākas maģistrālo ielu uzturēšanas prasības, tādēļ šoziem maģistrālās ielas tiek intensīvāk apstrādātas ar samitrinātās sāls tehnoloģiju, kas ziemas laikapstākļos uzlaboja pārvietošanās kvalitāti, taču atkušņa laikā veicina straujāku asfalta seguma bedrīšu veidošanos un pat atsevišķu ielu seguma straujāku sabrukšanu – pašvaldības speciālisti konstatējuši, ka aptuveni 20 pilsētas ielas šobrīd ir kritiskā stāvoklī, tādēļ uzsākts aktīvs darbs pie pašvaldības budžeta ieņēmumu pārskatīšanas, meklējot finansējumu, lai varētu veikt ielu asfaltseguma atjaunošanas darbus Vainagu ielā, Peldu ielā, Vizbuļu ielā, Gaismas ielā, Rūdolfa Blaumaņa ielā, Parka ielā, Ventas ielā, Mālpils ielā, Augļu ielā, Pulkveža Brieža ielā posmā no Aspazijas līdz Pūpolu ielai, Atbrīvotāju ielā posmā no Parka līdz Dubura ielai, Skolas ielā posmā no Līvkalna ielas līdz bērnudārzam „Pasaciņa”, Mazajā Gāles ielā, Ata Kronvalda ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Dubura ielai, Šveices ielā posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Kalna ielai, Ausekļa ielas posmā no Šveices ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei, Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa ielas līdz Parka ielai, kā arī Vildogas ceļa posmā no apļveida krustojuma pie 1.pamatskolas līdz bijušajai CSDD apskates stacijai. Iestājoties pavasarim un veicot atkārtotu pilsētas ielu apsekošanu, ielu saraksts, kurām var tikt veikta virskārtas atjaunošana, var tikt precizēts.

Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana – jau vairākus gadus ielu un ceļu remontdarbiem pašvaldība ik gadus paredz vairāk nekā piecus miljonus eiro. Lai veidotu kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu, kopš 2018.gada norisinās Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrāde, kas ietver arī satiksmes infrastruktūras attīstības vadlīnijas, piemēram, uzdevumu veidot vienlīdzīgu satiksmes plānojumu attiecībā pret visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem un auto vadītājiem, kā arī sadalīt Siguldas ielas trīs kategorijās, katrai no tam nosakot noteiktas prasības brauktuvei, zaļajai zonai, gājēju, kā arī riteņbraucēju zonām. Saskaņā ar jauno satiksmes plānojumu, pilsētā plānots aktīvāk izmantot satiksmi mierinošus paņēmienus, piemēram, brauktuvju sašaurinājumus, paceltus krustojumus un citus, lai mazināt braukšanas ātrumu.

Karte drīzumā tiks papildināta arī ar informāciju par plānotajiem asfaltēto ielu virskārtas atjaunošanas, kā arī ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūras izbūves darbiem.

Karte par plānotajiem ielu pārbūves, remonta un projektēšanas darbiem pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi