×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-15
Aicina apmeklēt Dailes teātra izrādes „Harolds un Moda” un „Equus”

Pavasarī kultūras centrā „Siguldas devons” būs iespēja apmeklēt divas Dailes teātra viesizrādes – 21.martā plkst.19.00 interesenti aicināti vērot komēdiju „Harolds un Moda”, savukārt 7.maijā plkst.19.00 varēs skatīt drāmu „Equus”.

Paula Timrota komēdija divās daļās – „Harolds un Moda” ir stāsts par 18 gadus vecu puisi Haroldu, kurš līdz šim inscenējis 15 pašnāvību mēģinājumus un labprāt apmeklē bēres. Kādās bērēs Harolds satiek Modu, ar kuru kopā ir jautri, tādēļ puisis nolemj Modu precēt. Harolda māte gan iebilst par precībām, jo Modai ir 80 gadu.

Izrāde ieguvusi nomināciju „Spēlmaņu nakts 2017/2018” balvai „Gada jaunais skatuves mākslinieks” – Mārtiņš Upenieks.

Biļetes cena no 12 līdz 20 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā, 20% atlaide. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra „Siguldas devons” kasē.

 

Savukārt režisores Lauras Grozas-Ķiberes drāma „Equus” stāsta par jaunu puisi – Alanu, kuram dieva vietā ir zirgs Equus. Izrādē tiek apspēlēts mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī.

Pītera Šefera drāmas „Equus” (1973) pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru viņam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus. Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā?

Izrāde izvirzīta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio balvai „Kilograms kultūras 2015”. Drāma „Equus” saņēmusi Tonija balvu, kā gada labākā luga (1975).

Biļetes cena – no 12 līdz 20 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm 40% atlaide. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra „Siguldas devons” kasē. Izrādi nav ieteicams apmeklēt skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem.

*Organizatori informē, ka abās izrādēs smēķē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi