×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-18
Aizvadīts Baltijas Apvidus loku šāvēju čempionāts telpās

Šajā nedēļas nogalē jau ceturto gadu Siguldas 1.pamatskolas sporta zālē norisinājās Baltijas Apvidus loku šāvēju čempionāts telpās, kuru organizēja vietējais sporta klubs „Stiegra”. Sacensībās piedalījās 96 šāvēji no četrām valstīm.

Telpu sacensībās parasti tiek šauti divu veidu vingrinājumi:

  1. IFAA indoor round – visiem šāvējiem jāveic 60 šāvieni uz ieskaiti pa 40 centimetriem diametrā mērķi, kas sadalīts piecās zonās, kuru punktu vērtība ir no 1 līdz 5 punktiem. Bērniem līdz 13 gadu vecumam jāšauj no 10 jardu (9,14 metru) attāluma savukārt pārējiem no 20 jardiem (18,29 metriem);
  2. IFAA flint round – visiem šāvējiem jāveic 56 šāvieni no sešām dažādām distancēm (30, 25, 20, 15 un 10 jardiem un 20 pēdām, attiecīgi 27,43, 22,86, 18,29, 13,72, 9,14 un 6,1 metriem). Tāpat kā indoor round bērniem līdz 13 gadu vecumam ir atvieglotāki šaušanas apstākļi – viņi izmanto 50 un 35 centimetri diametrā mērķiem (pārējiem mērķu izmēri ir 35 un 20 centimetri). Šoreiz mērķim ir tīs zonas (5, 4, 3 punkti).

Sacensību formāts pēdējos gados bijis nemainīgs – 1.dienā tiek šauti divi indoor round vingrinājumi un 2.dienā – viens flint round vingrinājums. Sacensībās tika laboti arī vairāki Latvijas rekordi. Īpaši atzīmējams ir Toma Strazdiņa, no loku šāvēju kluba „Ķekavas Šautra”, panākums. Viņam pietrūka vien divi punkti, no maksimālā iespējamā rezultāta divu dienu kopsummā, tātad viņa rezultāts – 878 no 880 iespējamajiem punktiem un labots gan IFAA flint round rekords, gan 2xIFAA indoor round+IFAA Flint round rekords.

Sporta kluba „Stiegra” biedri sacensības ieguva medaļas: 

  • Elizabeta Anna Vaičuka 1.vieta CFFU konkurencē un laboti divi pašai piederošie Latvijas rekordi IFAA flint round un 2xIFAA indoor round+IFAA Flint round;
  • Santa Morovska 2.vieta AFBB-R konkurencē;
  • Aivars Vaičuks 2.vieta AMBU konkurencē;
  • Arturs Simanovičs 3.vieta AMBU konkurencē;
  • Elīna Zālīte 3.vieta JFBH-R konkurencē.

Sacensību rezultāti un foto pieejami šeit.

Līdz ar šīm sacensībām, telpu sacensību sezona ir noslēgusies un šāvēji var gatavoties citiem lielajiem sezonas startiem.

Sacensības tiek organizētas ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi