×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-22
Noslēgušies Siguldas 1.pamatskolas pirmās kārtas rekonstrukcijas būvdarbi
Pērn rudenī tika uzsākta Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcija, kas norisināsies trīs kārtās. Šobrīd pabeigti pirmās kārtas būvdarbi, kurus par vairāk nekā 200 tūkstošiem veica AS „Siguldas Būvmeistars”. Kopumā Siguldas 1.pamatskolas ēkas sakārtošanai paredzēti vairāk nekā 3 miljoni eiro. 
 
Pirmās kārtas būvdarbu laikā skolas pirmajā stāvā blakus aktu zālei izbūvēti divi jauni mūzikas kabineti un foajē, kas tos savieno. Lai kabinetus nodrošinātu ar dienas gaismu, ēkas fasādē izbūvēti seši jauni logi, savukārt, lai panāktu izcilas akustiskās īpašības, tajos ir uzstādīti skaņu absorbējoši griestu un sienu paneļi. 
 
Lai radītu patīkamu un drošu mācību vidi, skolas pagrabstāvā pārplānoti un izremontēti divi zēnu mājturības kabineti un noliktava. Mājturības kabinetos izbūvēti jauni logi un durvis, izveidota jauna ventilācijas, apgaismes un ugunsdrošības sistēma. Papildus minētajiem darbiem veikta apkures sistēmas pārbūve, tai skaitā nomainīti visi radiatori skolas aktu zālē. Veikts arī bojātās aktu zāles sienas daļas remonts.
 
Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcijas darbi turpināsies šī gada vasarā, laikā, kad skolā nenotiek mācības, tādējādi netraucējot mācību procesu. Otrās kārtas būvdarbu laikā paredzēti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi – sienu demontāža, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju montāža, sienu un starpsienu izbūve un logu nomaiņa visā ēkā. Skolas ēkas pārbūves otrajā posmā iekļauta arī virtuves un ēdnīcas bloka pārbūve, jaunu klašu telpu un labierīcību izbūve, kā arī iekšpagalma kāpņu atjaunošana. Skolas telpas kļūs pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ēkā tiks veikti elektromontāžas darbi, apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūve.
 
Savukārt skolas pārbūves trešajā kārtā tiks veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve. Otrajā stāvā tiks izbūvēta mūsdienīga dabaszinību klase un bibliotēkas bloks, izmaiņas skars arī skolas administrācijas telpas. Savukārt trešajā stāvā tiks izbūvēts ķīmijas un bioloģijas kabinets, fizikas kabinets, informātikas klases un citas telpas. Skolas pārbūves trešajā kārtā tiks labiekārtota arī skolas teritorija – izbūvēts auto stāvlaukums, nobruģēta un apzaļumota teritorija.
 
Plānots, ka Siguldas 1.pamatskolas remontdarbi, nodrošinot mācību procesa nepārtrauktību, noslēgsies 2020.gadā. Siguldas 1.pamatskolas pārbūve tiek veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1.pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiāltehniskās bāzes modernizācija” ietvaros. Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris turpat trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēts vairāk nekā 1,6 miljoni eiro.
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi