×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-25
Aprīlī sāksies skolēnu pieteikšanās darbam vasaras brīvlaikā

No 10. līdz 30.aprīlim notiks skolēnu pieteikumu pieņemšana uz izvēlētajām darbavietām, kuras arī šogad Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, piedāvās skolēnu vasaras nodarbinātības projektā. Tā laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes būs skolēniem vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā. Siguldas novada pašvaldība projekta īstenošanai paredzējusi 67 000 eiro.

Šogad darba vietas piedāvā 49 uzņēmēji un 20 pašvaldības iestādes un struktūrvienības. Skolēniem vecumā no 13 gadiem (13 gadi plānotajā nodarbinātības laikā) līdz 14 gadiem būs iespēja strādāt divas nedēļas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību nodrošinātajās darbavietās. Savukārt skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem darbavietas mēneša garumā nodrošinās novada uzņēmēji; skolēni novada uzņēmumos strādās vienu mēnesi, nepilnu darba dienu – četras stundas dienā.

Piesakoties darbam, skolēniem būs jānorāda savas prasmes un iemaņas, kā arī motivācija darbam. Pieteikumos skolēniem prioritārā kārtībā būs jāatzīmē trīs vēlamās darbavietas, izvēloties no pašvaldības apkopotā vakanču saraksta:

Skolēnu pieteikumos norādīto informāciju un deklarēto dzīvesvietu pārbaudīs pašvaldības speciālisti. Skolēnu atlasi konkrētām darba vietām, pamatojoties uz norādītajām prioritārajām darba vietām skolēnu pieteikuma anketās un motivāciju strādāt uzņēmumā, veiks pašvaldības izveidota darba grupa un potenciālie darba devēji. Skolēniem, kuriem prioritārajā secībā norādītajos uzņēmumos darba vietas uzņēmēji nevarēs nodrošināt, tiks piedāvātas vakances citos uzņēmumos.

Skolēniem, kuri vēlas iesaistīties skolēnu nodarbinātības projektā vasaras brīvlaikā, no 10. līdz 30.aprīlim Siguldas novada pašvaldībai jāiesniedz:

  • aizpildīta pieteikuma anketa, kuru var saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā (Raiņa ielā 3, Siguldā), Allažu pagasta pārvaldē (Birzes ielā 4, Allažos), Mores pagasta pārvaldē (Siguldas ielā 11, Morē) un elektroniski Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē;
  • ārsta izziņa par veselības stāvokli.

Jau ziņots, ka šogad nodarbinātības projektam būs iespēja pieteikties arī elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Pieteikumu varēs aizpildīt gan pats skolēns, gan nepilngadīga skolēna likumiskais pārstāvis. Pieteikumam obligāti būs jāpievieno ģimenes ārsta izziņa par veselības stāvokli (oriģināls jāiesniedz, saņemot pašvaldības norīkojumu nodarbinātības veikšanai). Ja pieteikumu aizpildīs skolēns vecumā līdz 18 gadiem, saņemot norīkojumu, būs jāiesniedz arī aizpildīta pieteikuma anketa ar vecāka saskaņojumu. Neskaidrību gadījumā par elektroniskā iesnieguma aizpildīšanu un iesniegšanu iedzīvotāji varēs vērsties pašvaldības Klientu apkalpošanas centros – Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Mores pagasta pārvaldē un Allažu pagasta pārvaldē.

Veicot reģistrāciju gan elektroniski, gan klātienē, katram skolēnam tiks piešķirts unikāls identifikācijas kods, kas tiks nosūtīts uz pieteicēja norādīto e-pasta adresi. Kopējais saraksts ar skolēniem, kuri atbilst noteiktajiem kritērijiem un tiks nodrošināti ar darbavietu, tiks publicēts 2019.gada 15.maijā pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv. Plānots, ka norīkojumi, kuros būs norādītas konkrētās skolēnu darba vietas, tiks izsniegti no 20. līdz 30.maijam laikā no plkst.14.00 līdz plkst.18.00 jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis” Raiņa ielā 3.

Atteikuma vēstules tiks izsūtītas tiem skolēniem, kuri būs iesnieguši iesniegumu, bet neatbildīs noteikumos noteiktajiem kritērijiem:

  • iesniegums iesniegts vēlāk par 30.aprīli;
  • skolēns ir jaunāks par 13 gadiem (uz nodarbinātības laiku) vai vecāks par 19 gadiem;
  • skolēns nemācās nevienā izglītības iestādē;
  • skolēns nav deklarēts Siguldas novada administratīvajā teritorijā;
  • skolēns nav iesniedzis pieprasītos dokumentus.

Obligātā darba drošības instruktāža pašvaldības iestāžu un struktūrvienību nodrošinātajās darbavietās notiks pirmdien, 28.maijā, plkst.16.00 jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis”, Raiņa ielā 3.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansēs, koordinēs un kontrolēs Siguldas novada pašvaldība. Papildu informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi sandra.kirule@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970932.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības
Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi