×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-26
Uzsākta Doņu ielas pārbūve
Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes speciālisti informē, ka uzsākta Doņu ielas pārbūve – tās laikā, ievērojot Siguldas vizuālās identitātes tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas, tiks veikta pilnīga ielas pārbūve un jauna, bruģēta seguma izbūve. Kopējās ielas pārbūves izmaksas pārsniedz 360 tūkstošus eiro. Darbus veiks pašvaldības atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums SIA „Asfaltbūve”. Plānots, ka aprīlī sāksies arī blakus esošās Meldru ielas pārbūve, kā arī tiks izsludināts Mālkalnu ielas būvniecības iepirkums.
 
Doņu ielas pārbūves projekts paredz ievērojami uzlabot ielas infrastruktūru – līdztekus ielas brauktuves seguma pārbūvei tiks veikta apgaismojuma pārbūve, kā arī nobrauktuvju un ielu krustojumu pārbūve. Lai savlaicīgi uzsāktu ielas pārbūvi, jau pagājušajā gadā tika veikta sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšana, bet šogad tiks veikta ūdensvadu un kanalizācijas pievadu izbūve pie īpašumiem, kā arī caurtekas izbūve pāri Kraukļupītei.
 
Doņu iela ir pirmā, kuras pārbūvē tiks ievērotas Siguldas vizuālās identitātes tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas, radot drošu un ērtu vidi gan gājējiem un velobraucējiem, gan autobraucējiem, ieviešot pilsētbūvniecībā būtiskus satiksmes organizācijas uzlabojumus, piemēram, pirmo reizi, izbūvējot pilsētas ielu, tiks izmantoti satiksmes mierināšanas paņēmieni – regulāri brauktuves sašaurinājumi, kas liegs automašīnām uzņemt ātrumu, kas pārsniedz dzīvojamās zonās pieļaujamo. Ielas sašaurinājumu zonās tiks veidoti apstādījumi no krūmiem un nelieliem kokiem, kas palielinās zaļumvietu īpatsvaru dzīvojamajā kvartālā kopumā. Lai ielu padarītu ērtāku gājējiem, māmiņām ar mazuļiem un velobraucējiem, ielas segumam tiks izmantots minifāzes betona bruģakmeņu segums, kas nodrošinās pietiekami gludu ielas virsmu. Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, Doņu ielā paredzēts saglabāt pie īpašumiem izveidotās iebrauktuves, nodrošinot iespēju iedzīvotājiem īslaicīgi novietot automašīnas pie sava īpašuma robežas.
 
Siguldas novada pašvaldība ielu un ceļu uzturēšanai, kā arī remontdarbiem un projektēšanai šogad paredzējusi vairāk nekā 7,5 miljonus eiro. Pārbūvēta tiks Meldru iela, Mālkalnu iela un Atbrīvotāju iela posmā no Krišjāņa Barona līdz Līvkalna ielai, kā arī valsts autoceļa A2 krustojums no Saules līdz Ventas ielai. Asfaltseguma atjaunošana paredzēta Institūta ielā, Mores ielā, Vainagu ielā, Pulkveža Brieža ielas posmā no Aspazijas līdz Pūpolu ielai, Blaumaņa ielā, Parka ielā, Allažu ielā, Stacijas ielā, Strēlnieku ielas posmā no Rūdolfa Blaumaņa ielas līdz Vainagu ielai, Oskara Kalpaka ielas posmā no Raiņa ielas līdz Parka ielai. Savukārt ceļa posmam no valsts reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) līdz Pelītēm tiks veikta ceļa rekonstrukcija – tā kā Lauku atbalsta dienests nav finansiāli atbalstījis šo projektu, cietais segums tiks ierīkots līdz Saltavota ielai.
 
Jau ziņots, ka pašvaldība noteikusi augstākas maģistrālo ielu uzturēšanas prasības, tādēļ šoziem maģistrālās ielas tika intensīvāk apstrādātas ar samitrinātās sāls tehnoloģiju, kas ziemas laikapstākļos uzlaboja pārvietošanās kvalitāti, taču atkušņa laikā veicināja straujāku asfalta seguma bedrīšu veidošanos un pat atsevišķu ielu seguma straujāku sabrukšanu. Šajā un nākamajā gadā tiks meklēts risinājums ielu asfaltseguma atjaunošanas darbu veikšanai Ausekļa ielas posmā no Šveices ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei, Atbrīvotāju ielas posmā no Parka līdz Dubura ielai, Krišjāņa Barona ielas posmā no Skolas līdz Dārza ielai, Skolas ielas posmā no Līvkalna ielas līdz bērnudārzam „Pasaciņa”, Vildogas ceļa posmā no apļveida krustojuma pie 1. pamatskolas līdz bijušajai CSDD apskates stacijai, Raunas ielā, Trimpus ielā, Gaismas ielā, Peldu ielā, Vizbuļu ielā, Ventas ielā, Mālpils ielā, Augļu ielā, Mazajā Gāles ielā, Ata Kronvalda ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Dubura ielai, Šveices ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Kalna ielai. Iestājoties siltākam laikam, tiks veikta atkārtota pilsētas ielu apsekošana un ielu saraksts, kurās veicama asfaltseguma atjaunošana, var tikt precizēts. Līdz vienlaidu asfaltseguma atjaunošanai šajās un citās pilsētas ielās tiks veikts asfaltseguma bedrīšu remonts.
 
Lai veidotu kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu, kopš 2018. gada norisinās Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrāde, kas noslēgsies šī gada aprīlī. Siguldas tematiskais plānojums paredz Siguldas ielas sadalīt trīs kategorijās, katrai no tām nosakot noteiktas prasības brauktuvei, zaļajai zonai, gājēju, kā arī riteņbraucēju zonām. Saskaņā ar jauno satiksmes plānojumu pilsētā aktīvāk izmantos satiksmi mierinošus paņēmienus, piemēram, brauktuvju sašaurinājumus, paceltus krustojumus un citus risinājumus, lai mazinātu braukšanas ātrumu.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi