×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-27
Siguldas Valsts ģimnāzijai panākumi „European Money Quiz” konkursā

Eiropas naudas nedēļa ir ikgadēja iniciatīva, kas veicina finanšu pratību visā Eiropā. Eiropas Banku federācija un Finanšu nozares asociācija kā tās biedri rūpējas par finanšu izglītību. Spēja pārvaldīt personīgās finanses ir svarīga ikvienam, it īpaši jauniešiem. Lai uzlabotu finanšu pratību jauniešu vidū, Eiropas Banku federācija sadarbībā ar banku asociācijām 30 Eiropas valstīs organizē „European Money Quiz” viktorīnu. 26. martā plkst. 10.00 viktorīna tika translēta tiešsaistē interneta vietnē Youtube un tajā piedalījās arī Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.b klases skolēni.

„European Money Quiz” viktorīnu Latvijā organizē Finanšu nozares asociācija „Junior Achievement Latvija” un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība. Diviem labākajiem skolēniem no uzvarētāju klases nacionālajā finālā būs iespēja 6. un 7. maijā Briselē cīnīties par uzvaru 30 Eiropas valstu konkurencē.

Skolēniem bija jāatbild uz jautājumiem par finansēm, matemātiku, kiberdrošību un tiešsaistes banku. Lai veiksmīgi sagatavotos viktorīnai, skolēni mācību platformā „Kahoot!” spēļu formā apguva tādas tēmas kā finanšu prasmes, nauda, matemātika, bezkontakta kartes, droša iepirkšanās tiešsaistē un krāpšana internetā un Eiropas Savienība. „Kahoot!” platforma ir pielāgota spēlei klasē, kas ļauj ne vien pārbaudīt skolēnu zināšanas, bet arī salīdzināt viņu veikumu. Spēle tiek demonstrēta uz lielā ekrāna, savukārt skolēni uz jautājumiem atbild savos mobilajos telefonos.

Šis ir otrais gads, kad Eiropas Banku federācija un tās biedri ar bezmaksas mācību platformas „Kahoot!” palīdzību veicina finanšu pratību Eiropas skolēnu vidū. Pagājušajā gadā nacionālajā finālā piedalījās 48 klases ar teju 1000 skolēniem no visas Latvijas, un gatavošanās posmā finanšu pratības viktorīnas tika izspēlētas 3400 reižu, piedaloties 8900 spēlētājiem.

Šogad Latvijas nacionālajā finālā kopumā piedalījās 65 klases no dažādām Latvijas skolām. Konkursā uzvar klase, kura īsākajā laikā sniedz visvairāk pareizo atbilžu uz jautājumiem, izmantojot „Kahoot!” bezmaksas mācību platformu. Atbildes sniegšanai uz katru jautājumu ir dotas 60 sekundes, taču, piešķirot punktus, ir būtiski ne vien pareizi, bet arī ātri sniegt atbildi, lai iegūtu pēc iespējas vairāk punktus. Tas nav viegli, jo nepieciešams zibenīgi izlasīt jautājumu, izdomāt pareizo atbildi un ātri atbildēt. Katra sekunde ir svarīga.

Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.b klase nacionālajā finālā ieguva godpilno 2. vietu. Tikai viens jautājums un veiksme šķīra klasi no 1. vietas un iespējas doties uz Briseli. Gandarījums par paveikto ir liels.

Pirmajām sešām klasēm, kas saņēma vislielāko punktu skaitu, būs iespēja piedalīties „Finanšu pratības dienā”. 9.b klases skolēniem būs iespēja piedalīties Swedbank „Finanšu laboratorijā”.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
9.b klases audzinātāja
Daiga Jēkabsone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi