×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-27
Turpinās Siguldas Jaunās pils pārbūve un restaurācija

Siguldas pils kompleksā turpinās Siguldas Jaunās pils pārbūves un iekštelpu restaurācijas darbi, kas tika uzsākti 2018. gada pavasarī, lai atjaunotu unikālo nacionālā romantisma pērli, kas pirmās Latvijas Republikas neatkarības laikā tika atzīta par krāšņāko Rakstnieku pili Eiropā.  

Siguldas Jaunajā pilī tiek veikta pils torņa skatu laukuma bojāto elementu demontāža un ierīkota hidroizolācija, atsegti stāvu pārsegumi, pirmā stāva pārseguma bojāto siju posmu nomaiņa, atsegtas komunikāciju šahtas. Tāpat ir uzsākta elektrības un vājstrāvas sistēmu izbūve; ir izbūvētas ārējās inženierkomunikācijas un veikti pieslēgumi ārējiem inženierkomunikāciju tīkliem, veikta pagraba grīdas seguma demontāža un grīdas līmeņa padziļināšana, tās siltumizolācijas izbūve un grīdas plātnes betonēšana.

Paralēli Siguldas Jaunajā pilī ir noslēgusies interjera pirmsrestaurācijas izpēte un noris restaurācijas darbi – ir veikta fasāžu akmens mūra nostiprināšana un šuvju atjaunošana, logu restaurācija, kā arī skursteņu atjaunošana atbilstoši 1937. gada oriģinālam. Turpinās iekšējo logu, durvju interjera koka paneļu, kāpņu margu un parketa fragmentu, kā arī sienu, sienu apdares un griestu plastisko dekoru restaurācija. Tiek restaurēti oriģinālie 1937. gada būvperioda apkures radiatori, kā arī atsevišķi mākslas priekšmeti – gleznas, lustras un mēbeles. Restaurācijai pēc Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldē apstiprinātas metodikas ir nodotas divas Kārļa Sūniņa gleznotā panno „Ainava” daļas – „Meitenes pie Gaujas” un „Siena grābēju sagaidīšana”.

Atgādinām, ka saskaņā ar Siguldas pils kompleksa attīstības stratēģiju vēsturisko ēku rekonstrukcija tika uzsākta 2015. gadā. Pirmā tika atjaunota staļļa ēka, tai sekoja muižas koka mājas, dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas jeb klēts pārbūves darbi, kas noslēdzās 2018. gadā. 

Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas darbi tiek veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta atbalstu. Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas izmaksas ir 4 794 360,66 eiro. Daļu no izmaksām – 499 999,50 eiro – sedz Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējums, Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 1 408 500 eiro, savukārt valsts budžeta finansējums ir 154 349,25 eiro. Projekta ietvaros plānotais enerģijas ietaupījums ir 173 840 kWh gadā. Projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 32 470,86 kg CO2/gadā.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi