×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-29
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem atzinība ķīmijas olimpiādēs

Martā notikušas divas valsts mēroga ķīmijas olimpiādes, kurās sevi pierādījuši arī Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni. Marta sākumā jaukā sestdienas dienā ģimnāzijas telpās pulcējās dalībnieki no Siguldas un tās apkārtnes, lai piedalītos Latvijas Atklātajā ķīmijas olimpiādē. Tajā atzinības rakstu ieguvuši gan 8.a klases skolniece Arta Keita Bērziņa, gan 9.b klases skolnieks Jānis Odziņš (skolotāja Zane Eglīte).

Jānis Odziņš, kā arī 12.a klases skolniece Laura Pauniņa (skolotāja Zane Eglīte) bija izcīnījuši iespēju piedalīties arī Latvijas 60. valsts ķīmijas olimpiādes trešajā kārtā, kurā satiekas labākie ķīmiķi no visas Latvijas. Olimpiāde norisinājās trīs dienas marta beigās Rīgā – Latvijas Universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē. Pirmajā olimpiādes dienā 50 labākie skolēni katrā klašu grupā četras stundas pildīja teorētiskās kārtas uzdevumus. Spriedze bija liela, jo tikai 20 labākajiem no katras klašu grupas ir iespēja turpināt sacensības arī nākamajā dienā, kad norisinās eksperimentālā kārta. Šie rezultāti tiek paziņoti tikai vēlā vakarā, tāpēc satraukums saglabājās. Milzīgs prieks un gandarījums pārņēma brīdī, kad otrajai kārtai uzaicināto sarakstā bija redzami abu jauniešu vārdi.

Eksperimentālajā kārtā skolēnus sagaidīja interesanti praktiskie darbi, kuros bija gan jāatpazīst dažādas vielas un pēc tam no tām jāveido jaunas, gan arī jāsintezē pavisam neparasti savienojumi visās varavīksnes krāsās. Pēc šīs kārtas abu jauniešu sejas rotāja smaids par paveikto un abi atzina, ka ir labi padarīta darba sajūta.

Noslēdzošajā, trešajā olimpiādes dienā, bija iespēja gan atpūsties pēc atbildīgā darba, gan reizē arī iepazīt jaunus apvāršņus ķīmijas jomā, apmeklējot ekskursiju Organiskās sintēzes institūtā. Tajā varēja ieraudzīt ķīmijas speciālistu darba ikdienu un to, cik ļoti dažādās jomās ķīmiķi ir nepieciešami. Olimpiāde noslēdzās Rīgas Tehniskajā universitātē ar apbalvošanas ceremoniju. Patiess prieks par Lauru, kuras vārds arī izskanēja šajā ceremonijā, un kura tādējādi pievienojās Artai un Jānim ar savu atzinības rakstu valsts mēroga ķīmijas olimpiādē.

Olimpiādē pavadītās dienas gan skolēniem, gan skolotājai paliks atmiņā ar pozitīvām emocijām, bagātīgiem iespaidiem, kā arī sniegs nenovērtējamu pieredzi turpmākajā ķīmijas ceļā. Siguldas Valsts ģimnāzija var būt patiesi lepna par ne vien ļoti gudriem, bet arī sirsnīgiem un apņēmīgiem skolēniem.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas ķīmijas skolotāja
Zane Eglīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi