×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-03-30
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājas piedalījušās „Erasmus+” projektā Itālijā

No 18. līdz 22. martam Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājas Laila Zinberga un Iveta Celmiņa piedalījās „Erasmus+” projektā „Efektīva tehnoloģiju izmantošana mācību procesa uzlabošanai” Itālijas pilsētā Soverato. Lai gan ikdienā pedagoģes pasniedz latviešu valodu un matemātiku, zināšanas tika papildinātas medijpratībā un interneta rīku lietošanā mācību procesā.

Projekta uzmanības centrā bija izglītības kompetences, kas akcentē cilvēka mūžizglītību valodu jomā, eksaktajās zinībās un matemātikā, pilsoniskās un sociālās prasmes, pašiniciatīvu, kultūras izpratni, lasītprasmi un medijpratību. Nodarbību laikā, salīdzinot senāku izglītības standartu Eiropā ar mūsdienu un nākotnes vajadzībām, tika secināts, ka gan Siguldas Valsts ģimnāzija, gan Latvijas izglītības sistēma kopumā šobrīd atbilst Eiropas izglītības vadlīnijām.

Liela uzmanība „Erasmus+” projekta laika tika veltīta mediju lietošanai. Kalabrijas reģiona televīzijas žurnālists Frančesko Pungitore lekcijā akcentēja interneta spēku un ietekmi uz sabiedrības viedokli. Projekta vadītāja Ērika Džerardini lekcijā par drošību internetā īpašu uzmanību pievērsa ekstrēmajiem foto un video, kas ir populāri arī Latvijas interneta vidē, taču ir ārkārtīgi bīstams ziņas nesējs interneta lietotājiem, mudinot jauniešus riskēt ar savu dzīvību, lai iegūtu fotogrāfiju vai video ar skaidri redzamu risku veselībai vai dzīvībai.

Mācību nedēļas laikā, darbojoties jauktās grupās, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājas apguva dažādus interneta rīkus, ar ko papildināt un dažādot mācību stundu. Lai varētu praksē pielietot iegūtās zināšanas par kompetencēm un medijpratību, abas projekta dalībnieces vadīja nodarbības vietējā skolā trīs dažādās klasēs. Nodarbības tika filmētas, pārējiem projekta dalībniekiem veidojot sižetu par projektā „Erasmus+” pavadītajām dienām. 


Informāciju sagatavoja: 
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotājas 
Iveta Celmiņa un Laila Zinberga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi