×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-02
Siguldas pils kompleksam atzinība konkursā „Gada labākā būve 2018”

28. martā Latvijas būvniecības nozares profesionālo organizāciju rīkotās skates „Gada labākā būve Latvijā 2018” apbalvošanas ceremonijā tika godinātas labākās 44 būves un to pasūtītāji, arhitekti, projektētāji, būvnieki un būvuzraugi. Nominācijā „Pārbūve” Siguldas pils kompleksa ēku – muižas koka mājas, dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas – pārbūve ieguva atzinību, bet Turaidas muzejrezervāta Klaušinieku mājas rekonstrukcija/restaurācija, teritorijas labiekārtojums ieguva 1. vietu.

Vērienīgie Siguldas pils kompleksa 19. gadsimtā būvēto trīs ēku pārbūves darbi un dārza labiekārtošana ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu tika uzsākta 2017. gada februārī un noslēdzās 2018. gada maijā. Rekonstrukcijas laikā tika pārbūvēta muižas koka pils, dzīvojamā māja un saimniecības ēka jeb klēts. Rekonstrukcijas darbi šobrīd turpinās Siguldas Jaunajā pilī, kas ir nozīmīgs Latvijas kultūrvēstures piemineklis un uzskatāma gan par izcilu neogotikas stila arhitektūras paraugu, gan nacionālās būvniecības interjera paraugu.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība kopš 2013. gada ir uzsākusi Siguldas pils kompleksa attīstību. 2015. gadā, ieguldot vairāk nekā pusmiljonu eiro, tika rekonstruēta viena no Siguldas pils kompleksa ēkām – stallis, kura pirmajā stāvā jau vairākus gadus izvietotas telpas radošajiem uzņēmējiem. Savukārt 2018.gadā apmeklētājiem un radošajiem uzņēmējiem durvis vēra vēl trīs atjau­notās Siguldas pils kompleksa ēkas, kuru pārbūvē un teritorijas labiekārtošanā tika investēti vairāk nekā četri miljoni eiro.
 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi