×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-02
Aicina uz baleta „Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas” pirmizrādes tiešraidi

12. aprīlī plkst. 19.00 skatītāji vairākos Latvijas kultūras centros, tostarp kultūras centrā „Siguldas devons” varēs vērot „Latvijas Nacionālās operas un baleta” baleta izrādes „Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas” pasaules pirmizrādes tiešraidi.

Baleta izrādes „Hamlets” un „(Ne)stāsti man pasakas” ir jauno, daudzsološo latviešu horeogrāfu Elzas Leimanes un Antona Freimana pirmie darbi lielajai skatuvei. Šekspīra traģēdijas „Hamlets” zemtekstu dziļuma iedvesmots, Antons Freimans savā pirmajā pilnmetrāžas baletā risina attiecības ar nāvi, izaicina uz dialogu paaudzes, pagātni un nākotni. Iestudējuma muzikālā partitūra veidota kā saruna starp vecmeistaru Sergeju Rahmaņinovu un mūsdienu komponisti Lindu Leimani. Jau skolas gados iemīlējusi Imanta Ziedoņa „Krāsainās pasakas”, Elza Leimane savā iestudējumā „(Ne)stāsti man pasakas” ir iedvesmota ar šī meistardarba starpniecību uzlūkot baleta pagātni un šodienu. Jauniestudējuma galvenā varone Pelēkā meitene, dosies cauri septiņām krāsainajām pasakām un baleta vēsturei, atrodot savu Viņu. Baleta mūzikas autori un izpildītāji ir Jānis Šipkēvics (Shipsea), Matīss Čudars un Kaspars Kurdeko.

Izrādes tiešraide tiks nodrošināta Eiropas savienības līdzfinanasētā projekta „Kultūras mantojuma satura digitalizācija (1. kārta)” ietvaros, kura laikā 29 Latvijas kultūras centros veikta augstas kvalitātes tehnoloģiskā aprīkojuma piegāde.

Biļetes cena – 2 eiro. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra „Siguldas devons” kasē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi