×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-11
Šonedēļ Siguldas novadā: „Trio Khaldei” koncerts, baleta tiešraide, „Siguldas Akvatlons” un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz aizraujošiem kultūras pasākumiem – kultūras centrā „Siguldas devons” notiks baleta „Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas” pirmizrādes tiešraide, koncertzālē „Baltais flīģelis” būs iespēja dzirdēt koncertu „Trio Khaldei un Vasks”. Mores pagasta „Kalna Vaizuļos” ikviens aicināts uz pavasara tradīciju radošajām darbnīcām „Koks un ūdens”, savukārt Zaļās villas kvartālā notiks pop-up „Kultūrkroga” pasākumi. Aktīvās atpūtas cienītājiem Siguldas Sporta centrā notiks peldēšanas un skriešanas sacensības „Siguldas Akvatlons”, kā arī finālsacensības badmintonā.

 

Piektdien, 12. aprīlī

  • Plkst. 11.00 lasītveicināšanas projekta „Mūsu mazā bibliotēka” nodarbība bērnudārza bērniem Siguldas novada bibliotēkā par Pšemislava Vehteroviča grāmatu „Vista vai ola?”.
  • Plkst. 12.00 bezmaksas nodarbība spēkā zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26761072.
  • Plkst. 19.00 viktorīnas spēles „Dullais Antiņš” 6. kārta Zaļās Villas kvartālā.
    Spēlē komandu aicināti pārstāvēt 2–6 cilvēki, un dalības maksa pasākumā ir 3 eiro no dalībnieka. Iepriekš jāpiesakās, komandas nosaukumu un dalībnieku skaitu sūtot uz e-pasta adresi dullais.antins@gmail.com.
  • Plkst. 19.00 baleta „Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas” pirmizrādes tiešraide kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Baleta izrādes „Hamlets” un „(Ne)stāsti man pasakas” autori ir jaunie latviešu horeogrāfi Elza Leimane un Antons Freimans. Šekspīra traģēdijas „Hamlets” zemtekstu dziļuma iedvesmots, Antons Freimans savā pirmajā pilnmetrāžas baletā risina attiecības ar nāvi, izaicina uz dialogu paaudzes, pagātni un nākotni. Savukārt Elza Leimane savā iestudējumā „(Ne)stāsti man pasakas” ir iedvesmota ar Imanta Ziedoņa „Krāsaino pasaku” starpniecību uzlūkot baleta pagātni un šodienu.
    Biļetes cena – 2 eiro. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kultūras centra „Siguldas devons” kasē. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 19.00 pop-up „Kultūrkroga” pasākums – „Big Jazz Night” Zaļās villas kvartālā.
    Pasākumā elektroakustiskā „Grupa Lupa” iepazīstinās ar savu debijas albumu un pēc koncerta aicinās profesionāļus uz jam session. Ieeja no 18 gadu vecuma, ieejas maksa 8 līdz 12 eiro. Organizatori informē, ka gan par ieejas biļetēm, gan bārā būs iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā.

Sestdien, 13. aprīlī

  • Plkst. 8.30 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Allažu Sporta centrā.
  • Plkst. 9.00 bezmaksas vispārējā fiziskās sagatavotības nodarbība jauniešiem Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 9.00 Latvijas Apvienotās badmintona līgas finālsacensības badmintonā Siguldas Sporta centrā.
    Sacensības notiks divas dienas – 13. un 14. aprīlī. Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 10.00 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Plkst. 11.00 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-14 meiteņu Nacionālās līgas Sigulda–Jūrmala spēle Siguldas Sporta skolā.
  • Plkst. 11.00 peldēšanas un skriešanas sacensības „Siguldas Akvatlons” Siguldas Sporta centrā.
    Sacensības vienlaikus būs arī Latvijas kausa triatlonā 1. posms. Tajās atkarībā no vecuma un dzimuma dalībnieki vispirms peldbaseinā veiks 50–400 metru garu peldējumu, bet pēc tam stadionā skries 500–3000 metru distanci. Sacensībām iepriekš jāpiesakās šeit. Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 11.00 Lieldienu labdarības tirdziņš Siguldas Valdorfa bērnudārzā.
    Pasākumā notiks olu ripināšana, šūpošanās, kurmju baidīšana, putnu dzīšana, pantāgas cepšana un ēšana. Tāpat gaidāms tirdziņš, lielā podu dauzīšana, loterija ar pilnām lozēm un ugunskurs. Papildu informācija par tirdziņu pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 28762204, vai rakstot e-pasta adresi info@valdorfabernudarzs.lv.
  • Plkst. 11.30 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Mores pagasta Tautas namā.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbībai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst. 19.00 koncerts „Trio Khaldei un Vasks” koncertzālē „Baltais flīģelis”.
    „Trio Khaldei” sastāvā darbojas Barbara Baltussen (klavieres), Pieter Jansen (vijole) un Johannes Burghoff (čells) – trīs mūziķi ar kaislību pret kamermūziku. Koncertā mūziķi atskaņos Johana Nepomuka Hummela, Antonīna Dvoržāka un Pētera Vaska skaņdarbus.
    Biļetes cena – no 8 līdz 15 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī stundu pirms izrādes koncertzālē „Baltais flīģelis”.
  • Plkst. 19.00 pop-up „Kultūrkroga” pasākums – „Kino un dejas” Zaļās villas kvartālā.
    Pasākumā būs iespēja iepazīt elektroniskās mūzikas vēsturi kulta dokumentālajā filmā „Modulations – cinema for the ear” (filma angļu valodā), pēc kuras taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis burs melnbaltas muzikālās ainas. Pēc koncerta dejas dīdžeja piedāvātās mūzikas pavadījumā. Ieeja no 18 gadu vecuma, ieejas maksa 8 līdz 12 eiro. Organizatori informē, ka gan par ieejas biļetēm, gan bārā būs iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā.

Svētdien, 14. aprīlī

  • Plkst. 9.00 Latvijas Apvienotās badmintona līgas finālsacensības badmintonā Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 10.00 pasākums „Pavasara tradīciju radošās darbnīcas „Koks un ūdens”” Mores pagasta „Kalna Vaizuļos”.
    Pasākumā interesenti dabas aizsardzības speciālistu vadībā varēs doties ekspedīcijā, bet kopā ar ainavu arhitektiem darboties vides sakopšanas talkas norisēs. Kopā ar etnogrāfi Indru Čeksteri un muzikanti Aigu Auziņu notiks Pavasara Māras atsvēte, Jurģu dienas ieskandināšana un pūpološanās.
    Dalībnieki aicināti piedalīties koka priekšmetu izstādes tapšanā, savukārt radošajās darbnīcās gatavot derīgas lietas no koka zariem, lūkiem, mizām. Noslēgumā būs iespēja degustēt tradicionālos pavasara ēdienus. Pasākumam jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 29528421; dalībnieku skaits ir ierobežots. Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija šeit.
  • Plkst. 19.00 pop-up „Kultūrkroga” pasākums – „Easy Sunday Night” Zaļās villas kvartālā.
    Pasākumā „Sinfonietta Rīga” kvartets priecēs mūzikas gardēžu ausis akadēmiskās noskaņās. Ieeja no 18 gadu vecuma, ieejas maksa 8 līdz 12 eiro. Organizatori informē, ka gan par ieejas biļetēm, gan bārā būs iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā.

 

Izstādes

  • Literārā izstāde „Nepaej garām tam, ko mēs darām...” Rakstniekam Vikam – 80 Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiskā Lieldienu izstāde „Jau pūpoli mežu ielokā zied, un vizbulītes ēnā smaida” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Mākslu skolas „Baltais flīģelis” 3. un 7. klases audzēkņu darbu izstāde „Iekāp pavasarī” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literārā izstāde „2. aprīlis – Starptautiskā bērnu grāmatu diena” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Laiks dzīvot, mīlēt, mirt…”. Austriešu rakstniekam Johanesam Mario Zimmelam – 95 Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Katram putnam sava dziesma”. Dzejniecei Broņislavai Martuževai – 95 Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Kājnieku tiltam pār Gauju pie Velnalas – 40” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Viņas. Četras” kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde „Raibais pavasaris” Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā

Foto: Igors Tenkaļuks

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi