×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-12
Turpinās Meldru un Doņu ielas pārbūves darbi

Aprīļa sākumā uzsākta Meldru ielas pārbūve, kuras laikā tiks veikta pilnīga ielas pārbūve un jauna bruģa seguma izbūve, ievērojot Siguldas vizuālās identitātes tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas. Kopējās ielas pārbūves izmaksas pārsniedz 462 tūkstošus eiro, darbus veiks pašvaldības atklātajā konkursā uzvarējušais uzņēmums AS „Siguldas būvmeistars”. Plānots, ka šomēnes tiks izsludināts arī blakus esošās Mālkalnu ielas būvniecības iepirkums.

Līdzīgi kā Doņu ielā, kuras pārbūve uzsākta marta beigās, Meldru ielas pārbūve paredz līdztekus ielas brauktuves seguma pārbūvei veikt arī apgaismojuma pārbūvi, kā arī nobrauktuvju un ielu krustojumu pārbūvi. Pirms ielas pārbūves uzsākšanas, jau pagājušajā gadā, tika veikta sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšana, kā arī caurtekas izbūve pāri Kraukļupītei.

Meldru iela un Doņu iela ir pirmās Siguldas ielas, kuru pārbūvē tiks ievērotas vizuālās identitātes tematiskā plānojuma noteiktās vadlīnijas. Domājot par drošu un ērtu vidi gan gājējiem un velobraucējiem, gan autobraucējiem, pilsētbūvniecībā tiks ieviesti būtiski satiksmes organizācijas uzlabojumus: pirmo reizi, izbūvējot pilsētas ielu, tiks izmantoti satiksmes mierināšanas paņēmieni – regulāri brauktuves sašaurinājumi, kas liegs automašīnām pārsniegt dzīvojamās zonās pieļaujamo ātrumu, ielu sašaurinājumu zonās tiks veidoti apstādījumi no krūmiem un nelieliem kokiem, kas palielinās zaļumvietu īpatsvaru dzīvojamajā kvartālā kopumā. Lai ielu padarītu ērtāku gājējiem, māmiņām ar mazuļiem un velobraucējiem, ielas segumam tiks izmantots minifāzes betona bruģakmeņu segums, kas nodrošinās pietiekami gludu ielas virsmu. Lai paredzētu iespēju iedzīvotājiem īslaicīgi novietot automašīnas pie sava īpašuma robežas, plānots saglabāt pie īpašumiem izveidotās iebrauktuves.

Siguldas tematiskais plānojums paredz Siguldas ielas sadalīt trīs kategorijās, katrai no tām nosakot noteiktas prasības brauktuvei, zaļajai zonai, gājēju, kā arī riteņbraucēju zonām. Saskaņā ar jauno satiksmes plānojumu pilsētā aktīvāk izmantos satiksmi mierinošus paņēmienus, piemēram, brauktuvju sašaurinājumus, paceltus krustojumus un citus risinājumus, lai mazinātu braukšanas ātrumu. Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrāde norisinās kopš 2018. gada un noslēgsies šomēnes – plānojuma mērķis ir veidot kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi