×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-12
Aicina svinēt Lieldienas Turaidā

Otrajās Lieldienās, 22. aprīlī plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervāts aicina svinēt Lieldienas, izšūpojoties muižas jaunajās, skaistajās šūpolēs un izdzīvojot citas Lieldienu senās tradīcijas kopā ar Siguldas folkloras kopu „Senleja”.

Šogad Lieldienu laikā tiks iešūpotas muižas šūpoles, kuru atslēgšanas rituālā ikviens aicināts piedalīties, rotājot tās ar lentām, krāsainiem dzīpariem vai plaucētiem bērzu zariņiem, kurus mājās paši kopīgi aicināti sagatavot, gaidot Lieldienu svētkus. Katram vēlams ņemt līdzi arī krāsotu olu, ko dot puišiem par šūpošanu vai ar ko piedalīties olu kaujās un ripināšanas sacensībās.

Svētkos ar dziesmām un rotaļām tiks daudzināta saule, notiks olu krāsošanas darbnīcas, pēc senajām līvu tradīcijām saukti putni, kā arī spēlētas dažādas tautas spēles. Neiztrūks danči un rotaļas, kā arī veco podu sišana un nelaimju sapīšana, kuras simboliskā nozīme – nelāgo domu aizraidīšana.
Lieldienas ir gadskārtu ieražu svētki, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai, kuros ar rituālām darbībām rosina zemes atmodu un auglību, veicinot labu ražu, veselību, prieku un veiksmīgu vasaras darbu cēlienu. Gadsimtu garumā Lieldienu tautas tradīcijas savijušās ar kristīgajām tradīcijām, kas, savstarpēji papildinot viena otru, tiek pārmantotas no paaudzes paaudzē.

Lieldienu brīvdienās no 19. līdz 22. aprīlim muzejrezervātā būs atvērtas ne tikai pils ekspozīcijas, bet arī Turaidas baznīca, kur būs apskatāma ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture” un smilšu kino „Turaidas Roze”, savā darbnīcā muižas stallī darbosies mākslinieks Elmārs Gaigalnieks un Apmeklētāju centra pagrabiņā  būs atvērta arī kafejnīca „Mr.Biskvīts".

Ieejas maksa muzejrezervātā – 0,70–3,50 eiro.

 

Informāciju sagatavoja: 
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja

Foto: Nauris Dainis

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi