×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-17
Zaķu ausu darbnīcā top 100 garaušu rotu aizraujošam Zaķu skrējienam Lieldienās

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kuru 20. aprīlī plkst. 13.00 tradicionāli atklās atraktīvs Zaķu skrējiens. Festivāla atklāšanas skrējiens būs lielākais notikums Latvijā, kas vienuviet pulcēs tik daudz dalībnieku – zaķu.

Sadarbībā ar biedrības „Cerību spārni” sociālā uzņēmuma „Visi Var” čaklajiem meistariem šogad tapušas īpašās Siguldas garaušu ausis, kuras Zaķu skrējiena un Šūpoļu festivāla svētku programmas atmosfērā palīdzēs iejusties ikvienam skriet un radoši darboties gribētājam. Sasniedzot finišu, Zaķu skrējiena dalībnieki varēs kārtīgi izvingroties, iesildīties Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar novada olimpiešiem Andri un Juri Šiciem, Ināru Kivlenieku, Ullu Zirni un Martinu Dukuru izcīnīt uzvaras olimpiskās olu kaujās un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam!

Sociālā uzņēmuma „Visi Var” mērķis ir veicināt personu ar invaliditāti nodarbinātību, iedrošināt darboties un piedalīties ikdienas mazajās, bet svarīgajās un prieku nesošās aktivitātēs – iet uz darbu, radīt darinājumus, tā izpaužot savu radošumu un rūpību. Visi uzņēmumā radītie izstrādājumi ir 100% roku darbs, ko ar mīlestību gatavojuši cilvēki ar invaliditāti.

Atgādinām, ka Šūpoļu festivālā trīs dienu garumā būs iespēja izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu radītās šūpolēs, tajā skaitā arī šūpolēs, kas veidotas apmeklētājiem ratiņkrēslā, lai Lieldienu skaisto šūpošanās tradīciju varētu izbaudīt visi festivāla viesi. Festivāls sāksies ar Zaķu skrējienu, bet 21. aprīlī vēsturiskajā Siguldas pils kompleksā INT-HERIT projekta noslēguma pasākuma ietvaros no plkst. 9.00 līdz 16.00 norisināsies amatnieku un mājražotāju Lieldienu tirdziņš ar plašu un daudzveidīgu programmu. INT-HERIT projekta noslēguma aktivitātes turpināsies arī 22. aprīlī, kad Siguldas pils kompleksa uzņēmēji aicina uz daudzveidīgām radošajām darbnīcām. 

Siguldas novada pašvaldība starpreģionu sadarbības programmas URBACT III ietvaros īsteno projektu INT-HERIT jeb „Mazu un vidēja izmēra Eiropas pilsētu kultūras mantojuma stratēģiju ieviešanas tīkls” – tā mērķis ir  ieviest inovatīvus risinājumus kultūrvēsturiskā mantojuma apsaimniekošanā maza un vidēja izmēra Eiropas pilsētās, fokusējoties uz integrētu pieeju stratēģiju īstenošanā un nodrošinot kvalitatīvu izaugsmi sociālajā un ekonomiskajā attīstībā.

Zaķi šūpojas Siguldā!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi