×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-17
Lieldienu laikā Siguldā notiks Šūpoļu festivāls, aizraujošs Zaķu skrējiens un citi pasākumi

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kurš trīs dienu garumā aicinās izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās mūziķu, mākslinieku, uzņēmēju un novadnieku ģimeņu radītās šūpolēs. Šogad šūpoļu radīšanā līdzdarbojušies arī grupas „Dziļi violets” mūziķi, dziedātāja Elza Rozentāle un „Valmiermuižas alus vēstniecība” Siguldā, savukārt reklāmas aģentūra „DDB Latvija”, izceļot Siguldas uzvaru nominācijā „Mīlētākā pilsēta Latvijā”, izveidojusi īpašas „Zīmolu topa” šūpoles. Daļa no šūpolēm izvietota Gaujas Nacionālā parka dabas takās, aicinot Lieldienu laikā doties nesteidzīgās pastaigās, baudot vizbuļu ziediem rotātu Gaujas senieleju.

Festivālu sestdien, 20. aprīlī, plkst. 13.00 tradicionāli atklās atraktīvs Zaķu skrējiens no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma līdz Svētku laukumam. Tas būs lielākais šāda veida notikums Latvijā, kas vienuviet pulcēs tik daudz dalībnieku – zaķu. Aptuveni kilometru garajā jautrajā un ģimenēm draudzīgajā skrējienā dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši – brāļi Andris un Juris Šici, Inārs Kivlenieks, Martins Dukurs un Ulla Zirne. Sasniedzot finišu, Zaķu skrējiena dalībnieki varēs kārtīgi iesildīties Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar Siguldas olimpiešiem, izcīnīt uzvaras olimpiskās olu kaujās un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam. Vienīgais noteikums, lai piedalītos skrējienā, ir ērts apģērbs un zaķa ausis. Tie, kuriem savu zaķa ausu nebūs, īpašās Siguldas garaušu ausis, kuras palīdzējuši darināt biedrības „Cerību spārni” čaklie meistari, varēs saņemt dzelzceļa stacijas laukumā. Zaķu skrējiena laikā īslaicīgi tiks slēgta satiksme Šveices, Pils un Paegles ielas krustojumā.

Savukārt 21. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldas pils kompleksā norisināsies Lieldienu tirdziņš, kurā varēs nobaudīt un iegādāties vairāk nekā 50 mājražotāju un zemnieku saimniecību audzētu un gatavotu produkciju, kā arī novērtēt Latvijas amatnieku radītos izstrādājumus. Lieldienu tirdziņa laikā jau no plkst. 6.00 no rīta tiks slēgta satiksme Pils ielā posmā no Baznīcas ielas līdz aplim. No plkst. 11.00 līdz 14.00 Siguldas pils kompleksā durvis vērs Lieldienu zaķa radošā darbistaba, kur mazie un lielie pasākuma apmeklētāji varēs krāsot un ripināt olas, izgatavot savas īpašās zaķu ausis, piedalīties burkānu vilkšanas izaicinājumā, kā arī aizraujošās rotaļās un spēlēs visai ģimenei. Par īsti pavasarīgu atmosfēru pasākumā gādās postfolkloras grupa „Daba San” un atraktīvie mūziķi no grupas „Zelta kniede”.
 
Lieldienu aktivitātes Siguldas pils kompleksā turpināsies arī 22. aprīlī – jau no plkst. 9.00 Siguldas pils kompleksa uzņēmēji aicina piedalīties Lieldienu radošajās darbnīcās („Multimediju darbnīca”, „Mauču adīšanas meistarklase”, dabīgo smaržu „Aroma darbnīca”, „Baltu rotu” darbnīca, keramikas darbnīca, papīrmākslas darbnīca „Viktora vēstules”, Ādas arteļa darbnīca, Spieķu darbnīca un Ineses Strelčas darbnīca Nr. 6), kurās bez maksas būs iespēja apgūt deviņu dažādu amatu prasmes. No plkst. 11.00 līdz 14.00 notiks danči kopā ar tautas mūzikas grupu „Teikas muzikanti”. Savukārt plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem tiek aicinātas uz bezmaksas Liepājas leļļu teātra izrādi „Kā Ance Lieldienas izglāba”, kas stāsta par to, kā zaķenīte Ance Lieldienu laikā, kad pats Lieldienu zaķis ir dabūjis  zaķu drudzi, ir gatava uzņemties atbildīgo darbiņu. Pēc izrādes – rotaļas, dejas un jautrās stafetes kopā ar Zaķu mammu, zaķenīti Anci un Lācēnu.

Vairāki aizraujoši Lieldienu pasākumi norisināsies arī Siguldas apkaimē. 20. aprīlī plkst. 17.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts „Baroka balsis”, kurā izskanēs G.F. Tēlemaņa, J.S. Baha, G.F. Hendeļa un J.G. Mītela skaņdarbi. Biļetes cena – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un stundu pirms koncerta Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā – Baznīcas ielā 2, Siguldā.

21. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks mini streetfood festivāls „Šūpojamies deju ritmos”, piedāvājot gardus ēdienus, dzērienus, dejas dīdžeja pavadībā un nodarbes bērniem. No plkst. 12.00 līdz 15.00 pie tirdzniecības centra „Raibais Suns” ikviens aicināts piedalīties Lieldienu rotaļās, atrakcijās un radošajās darbnīcās. Dalībnieki aicināti līdzi uz pasākumu ņemt vienu krāsotu olu, lai piedalītos konkursā „Skaistākā ola”. savukārt Jūdažu Sabiedriskā centra pagalmā plkst. 14.00 notiks Lieldienu radošās darbnīcas un rotaļas, kā arī bērnu vokālās grupas „Zibsnis" un Allažu pamatskolas deju kolektīva „Avotiņi" koncerts.

Aktīvos siguldiešus pirmdien, 22. aprīlī Siguldas Sporta centrā, Veselības un sporta nedēļas ietvaros, aicina iesaistīties dažādās sportiskās aktivitātēs – no plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks aizraujošs fitnesa maratons kopā ar treneriem Andreju Filipovu, Faniju Šitcu, Anitu Baumani un Lindu Līci un DJ Edgaru Berci, bet no plkst.10.00 sportiskos siguldiešus izaicinās tradicionālais Lieldienu volejbola turnīrs.

Plkst. 12.00 pie Allažu pagasta Tautas nama būs skatāma leļļu teātra izrāde „Gliemezīša piedzīvojumi Lieldienās", bet pēc tās mazajiem un lielajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties rotaļās un atrakcijās ar Lieldienu zaķi, bet no plkst. 12.00–16.00 bērnu centrā „Kā mājās” notiks bezmaksas Lego olu krāsošanas robotu darbnīca, uz kuru dalībnieki aicināti līdzi ņemt vismaz vienu nenokrāsotu vārītu olu.

Savukārt 22. aprīlī plkst. 13.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Siguldas jauniešu kamerorķestra un stīgu nodaļas Lieldienu koncerts, bet Turaidas muzejrezervātā plkst. 14.30 notiks Lieldienu pasākums „Spīdi nu, saulīte!", kurā Lieldienu senās tradīcijas pasākuma dalībniekiem palīdzēs iepazīt Siguldas folkloras kopa „Senleja” – pasākuma laikā ar dziesmām un rotaļām tiks daudzināta saule, notiks olu krāsošana un putnu saukšana pēc senajām līvu tradīcijām, veco podu sišana, kā arī dažādas spēles, rotaļas un danči ģimenēm. Ieejas maksa muzejrezervātā – 0,70–3,50 eiro.

Šūpoļu festivāla programma

Šūpoļu maršruta karte

Lieldienu laikā Siguldas novada un tuvākās apkaimes dievnamos un draudzēs notiks svētku dievkalpojumi un koncerti. Ekumēnisks krustaceļš norisināsies 19. aprīlī plkst. 12.00 no Siguldas Evaņģēliski luteriskās baznīcas uz Siguldas Romas katoļu baznīcu. Krustaceļa dalībnieki no Siguldas Evaņģēliski luteriskās baznīcas pa Raiņa ielu, šķērsojot Ausekļa ielu un tālāk pa Gāles un Trimpus ielu dosies līdz Siguldas Romas katoļu baznīcai. Gājiena laikā Ausekļu ielā laika posmā no plkst. 13.00 līdz 14.00 būs īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

  
Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā:
18. aprīlī plkst. 18.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums;
19. aprīlī plkst. 18.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
21. aprīlī plkst. 8.00 Lieldienu rīta dievkalpojums;
22. aprīlī plkst. 11.00 Otro Lieldienu dievkalpojums.

Siguldas Romas katoļu baznīcā:
18. aprīlī plkst. 19.00 Kunga pēdējo vakariņu Svētā Mise;
19. aprīlī plkst. 15.00 Kunga ciešanu dievkalpojums;
20. aprīlī plkst. 21.00 Vigīlijas dievkalpojums;
21. aprīlī plkst. 9.00 Rezurekcijas dievkalpojums; plkst.12.00 Kristus augšāmcelšanās Svētā Mise;
22. aprīlī plkst. 12.00 Svētā Mise; plkst.13.00 Lieldienu koncerts, kurā uzstāsies Siguldas Jauniešu kamerorķestris.

Siguldas baptistu draudzē:
21. aprīlī plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums.

Latvijas Jaunapustuliskās baznīcas Siguldas draudzē:
19. aprīlī plkst. 13.00;
21. aprīlī plkst. 13.00.

Septītās dienas adventistu Siguldas draudzē:
20. aprīlī plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums.

Krimuldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā:
14. aprīlī plkst. 12.00 Pūpolsvētdiena jeb Palmu Svētdiena;
18. aprīlī plkst. 19.00 Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums;
19. aprīlī plkst. 12.00 Lielās Piektdienas dievkalpojums;
20. aprīlī plkst. 22.30 Lieldienu nakts vigīlija;
21. aprīlī plkst. 12.00 Pirmās Lieldienas svētku dievkalpojums.

Turaidas evaņģēliski luteriskajā baznīcā:
18. aprīlī plkst. 19.00 Zaļās ceturtdienas vakara dievkalpojums;
19. aprīlī plkst. 11.00 Lielās piektdienas dievkalpojums;
20. aprīlī plkst. 22.30 Klusās sestdienas nakts dievkalpojums un agrā Lieldienu rīta iezvanīšana;
21. aprīlī plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums.



Iniciatīva tiek atbalstīta INT-HERIT projekta ietvaros.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi