×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-17
Siguldā aizvadītas visu laiku apmeklētākās akvatlona sacensības

Sestdien, 13. aprīlī, Siguldas Sporta centrā notika akvatlona sacensības, kas atklāja 2019. gada Latvijas kausa sezonu, turklāt ar 172 sportistiem tika sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords šajā sporta veidā Latvijā. Siguldas sportisti sacensībās ieguva trīs zelta medaļas. 

Pirmoreiz Siguldas akvatlons notika pērn, toreiz startējot 139 dalībniekiem, šogad  piedalījās jau teju 200 sportisti. 30 sportisti ieradās no kluba „Rīdzene-OSC", bet pirmoreiz akvatlonu izmēģināja atlēti no Olaines, Krimuldas, Madonas. Spēkus akvatlonā izmēģināja peldētāji, riteņbraucēji, orientieristi, slēpotāji, biatlonisti  un vieglatlēti.

No Latvijā zināmākajiem sportistiem, kas pārbaudīja savus spēkus akvatlonā, jāizceļ Latvijas labākā vidējo distanču skrējēja jauniešiem Kamilla Vanadziņa, kas ir pašreizējā Latvijas čempione skriešanā 1500 metru distancē telpās. Ja pērn Siguldā viņa uzvarēja F15 grupā meitenēm, tad šoreiz jau bija labākā F17 ieskaitē – peldēšanā Kamilla uzrādīja sesto rezultātu starp septiņām sportistēm, bet skriešanā apsteidza visas konkurentes un pat ieguva nepilnu 15 sekunžu pārsvaru.

M17 grupā aizraujoša cīņa notika starp Artūru Liepu un Danilu Prosčenko. Pēc peldēšanas distances veikšanas līderis bija Liepa, iegūstot sešu sekunžu pārsvaru pār Prosčenko. Liepa ierasti ir labāks peldētājs, bet Proščenko – labāks skrējējs, tomēr abi jaunieši ir spēkos ļoti līdzvērtīgi, kas pierādījās arī šoreiz – Artūrs skrēja gana ātri un Danils viņa pārsvaru sadeldēja tikai par 1,8 sekundēm, samierinoties ar otro vietu.

Siguldas sportisti savā īpašumā ieguva trīs no 22 uz spēles liktajām zelta medaļām, tās kaklā karot Baibai Zaksai, Edgaram Lešinskim un Aleksandram Kuzņecovam. Tieši M70 grupā startējošais Kuzņecovs bija sacensību vecākais dalībnieks – 79 gadi.

Ātrākie peldēšanas un skriešanas disciplīnās saņēma dāvanu kartes no piedzīvojuma parka  „Tarzāns”.

Sacensības organizēja Ainārs Veģeris, Kaspars Kārkliņš un „Latvijas Triatlona Federācija". Atbalstu pasākumam sniedza Siguldas novada pašvaldība, Siguldas Sporta centrs, Siguldas maratona klubs un vietējie uzņēmumi. Organizatori saka paldies tiesnešiem, īpaši izceļot Olitu Viduci, Kristīni Veitu, Lindu Katlapu, Sarmīti Mūzi un Andu Auci.

Nākamā gada Siguldas akvatlons notiks 2020. gada 18. aprīlī. Taču jau šīs nedēļas nogalē daļa Latvijas triatlonistu startēs Baltijas kausa posmā Panevēžā, bet 28. aprīlī Daugavpilī notiks Latvijas čempionāts akvatlonā.

Pilni Siguldas akvatlona rezultāti un fotogrāfijas pieejamas Latvijas Triatlona federācijas tīmekļa vietnē  un tīmekļa vietnē www.sportlat.lv, detalizēti sacensību rezultāti atrodami tīmekļa vietnē www.fotofiniss.lv 

Informāciju sagatavoja:
Sacensību „Siguldas akvatlons” pārstāvis
Ainārs Veģeris


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi