×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-18
Šūpoļu festivālā ar radošajām darbnīcām atzīmē INT-HERIT noslēgumu

Lieldienu laikā, no 20. līdz 22. aprīlim, Siguldā jau ceturto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, kurš trīs dienu garumā aicinās izšūpoties vairāk nekā 110 unikālās un neparastās šūpolēs, kā arī apmeklēt Lieldienu tirdziņu, piedalīties aizraujošās spēlēs un rotaļās visai ģimenei un apgūt deviņu amatu prasmes Siguldas pils kompleksa uzņēmēju radošajās darbnīcās, kas norisināsies Šūpoļu festivāla noslēguma dienā, 22. aprīlī. Dalība darbnīcās – bez maksas.

Šūpoļu festivāla laikā, 21. un 22. aprīlī, Siguldas pils kompleksā norisināsies arī projekta INT-HERIT jeb „Mazu un vidēja izmēra Eiropas pilsētu kultūras mantojuma stratēģiju ieviešanas tīkla” noslēguma pasākums, kura ietvaros 21. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 16.00 norisināsies amatnieku un mājražotāju Lieldienu tirdziņš, bet 22. aprīlī – Siguldas pils kompleksa uzņēmēju radošās darbnīcas.

Plkst. 9.00 – 11.00 „Multimediju darbnīcā”, kas norisināsies „Coworking Sigulda” telpās, būs iespēja iegūt zināšanas un praktiskas iemaņas par multimediju vidi un uzzināt, kā radīt savu veiksmes stāstu, kopā ar LNT žurnālisti, viedokļu līderi un sociālo tīklu satura autori Rūtu Dvinsku un LNT žurnālistu, vairāku podkastu autoru, youtube kanāla satura veidotāju Kasparu Dvinski. Darbnīcai pieteikšanās iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi coworking.sigulda@gmail.com; vietu skaits ir ierobežots.

Plkst. 9.00 – 11.00 „Mauču adīšanas meistarklasē” varēs iegūt zināšanas un prasmes par mauču jeb pulsa sildītāju jeb pērļotu cimdu valnīšu adīšanu kopā ar adītāju, uzņēmuma „LD adījumi” īpašnieci Lauru Purgaili. Meistarklase notiks „Studijā Nr.8”, Muižas koka ēkā. Pieteikšanās iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi studijanr8@gmail.com; vietu skaits ir ierobežots.

Plkst. 10.00 – 17.00 dabīgo smaržu „Aroma darbnīcā” apmeklētājiem būs iespēja radīt savu šī pavasara ideālo aromātu, izmantojot dažādu ēterisko eļļu kombināciju. Dalībai darbnīcā iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 20234783.

Plkst. 10.00 – 12.00 „Baltu rotu” darbnīcā gan mazi, gan lieli apmeklētāji aicināti izgatavot apaļu Lieldienu kulonu ar savu izdomātu rakstu.

Plkst. 10.00 – 18.00 keramikas darbnīcā ikviens aicināts ievingrināt roku uz keramikas virpas un ar meistara palīdzību izveidot savu krūzi, bļodiņu vai vāzi.

Plkst. 11.00 – 14.00 papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules” būs iespēja izgatavot īpašu svētku kartiņu ar ekskluzīvu iesaiņojumu.

Plkst. 11.00 – 16.00 Ādas artelī interesenti aicināti uzpīt pavasarīgus vainagus no krāsainiem ādas gabaliņiem.

Spieķu darbnīcā visas dienas garumā ikviens aicināts izgatavot, izdedzināt un izkrāsot savu Siguldas spieķi, bet Ineses Strelčas darbnīcā Nr. 6 Šūpoļu festivāla viesiem būs iespēja veidot bērnu aproces, izvēloties savu piekariņu.

Siguldas novada pašvaldība projektu INT-HERIT uzsāka īstenot 2016. gada 10. oktobrī sadarbībā ar Baenas pašvaldību Spānijā, kas ir projekta vadošais partneris, un vēl septiņiem partneriem no Itālijas, Grieķijas, Īrijas, Rumānijas, Portugāles, Beļģijas un Francijas. Projekta mērķis ir ieviest inovatīvus risinājumus kultūrvēsturiskā mantojuma apsaimniekošanā maza un vidēja izmēra Eiropas pilsētās, fokusējoties uz integrētu pieeju stratēģiju īstenošanā un nodrošinot kvalitatīvu izaugsmi sociālajā un ekonomiskajā attīstībā. Pašvaldības mērķis INT-HERIT projekta ietvaros ir iespējami augstākā kvalitātē īstenot Siguldas pils kompleksa un Jaunās pils stratēģijās izvirzītos mērķus – īstenot pils kompleksa revitalizāciju, radot tajā sociālekonomiski pamatotu un aktīvu vidi.
 
Projekta ietvaros tika izveidota vietējā interešu turētāju grupa, kurā varēja iesaistīties ikviens interesents Siguldas pils kompleksa attīstībā. Projekta laikā Siguldas pils kompleksā par ar Siguldas novada pašvaldības finansējumu tika atjaunota Staļļa ēka, kurā sāka darboties uzņēmums SIA „Baltu Rotas”, ādas, keramikas un tekstila darbnīcas. Šobrīd Siguldas pils kompleksā, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu, ir atjaunotas vēl trīs vēsturiskā pils kompleksa ēkas. Kopumā telpas ir iznomātas 20 uzņēmējiem, kas lieliski papildina viens otra sniegtos pakalpojumus un veido interesantu un radošu vidi kā Siguldas iedzīvotājiem, tā arī pilsētas viesiem.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi