×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-23
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem panākumi latviešu valodā un literatūrā

18. aprīlī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē notika latviešu valodas valsts 45. olimpiādes uzvarētāju apbalvošana, uz kuru devās arī Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni kuplā un draudzīgā pulkā.

12. klašu skolēni – Stefi Pinsone, Katrīna Lote Cērpa un Dairis Mežvinskis – valsts olimpiādē startējuši gluži kā komanda, jo visi trīs ieguvuši 2. pakāpes diplomus un sudraba medaļas. Savukārt 8. klašu grupā Marisam Priekulim – Atzinība, bet 9. klašu grupā Ivonnai Krūmiņai – 3. pakāpe un bronzas medaļa, Anetei Ievai Daugulei – Atzinība. Paldies skolotājām – Intai Janulei, Kristīnei Ūzuliņai, Ivetai Celmiņai un Ilzei Zīriņai-Eglītei par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā olimpiādei.

Šogad Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni cītīgi strādājuši arī zinātniskās pētniecības jomā. Tāpēc īpašs prieks, ka 12.aprīlī notikušajā Latvijas Skolēnu 43. zinātniskās pētniecības darbu konferencē divi no skolas pieciem godalgotajiem darbiem ir pētījumi latviešu literatūrzinātnē. 2. pakāpes diplomu ieguva 11. klases skolniece Anna Evelīna Krišjāne (darba vadītāja Ilze Zīriņa-Eglīte) ar pētījumu „Identitātes krīzes attēlojums Toma Kreicberga romānā „Lopu ekspresis””.

2. pakāpes diploms arī Evai Bērzei (darba vadītāja Inta Janule) ar pētījumu „Viesstrādnieku kā subkultūras pārstāvju identitātes iezīmes valodiskajā aspektā Viļa Lācīša romānā „Stroika ar skatu uz Londonu””. Jau Rīgas reģiona konferencē (2. posmā) komisija atzina, ka pilnīgi visi darbi literatūrzinātnē ir ļoti kvalitatīvi, tāpēc šogad konkurence reģionā un jo īpaši valstī bija ļoti liela.

Skolēni bijuši spilgti un pārliecinoši arī radošākās izpausmēs. 4. aprīlī Jūrmalas Mūzikas vidusskolā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu skatuves runas konkursa otrā (noslēguma) kārta. Tajā ģimnāziju pārstāvēja 7.b klases skolniece Anna Kupča un 10.c klases skolniece Madara Kate Kantiševa. Abas konkursā ieguva 1. pakāpes diplomus.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
Latviešu valodas un literatūras metodiskā centra vadītāja I.Zīriņa-Eglīte un latviešu valodas un literatūras skolotāja Iveta Celmiņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi