×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-23
Spodrības mēnesī aicina sakopt īpašumus un piedalīties Lielajā talkā

Līdz 15. maijam Siguldas novadā norisinās Spodrības mēnesis, kura laikā iedzīvotāji un uzņēmēji tiek aicināti sakopt savus īpašumus un piedalīties Lielajā talkā, kas notiks šo sestdien, 27. aprīlī.

Tā kā uzkopšanas laikā savākto zaļo atkritumu – lapu, pērnās zāles un augu atlieku – dedzināšana ir pretrunā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma un Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu prasībām, iedzīvotājiem līdz 20. aprīlim bija iespēja pašvaldības klientu apkalpošanas centros bez maksas saņemt īpašus maisus zaļajiem atkritumiem, kuri pēc noteikta grafika tiks izvesti no privātīpašumiem. Kopumā zaļo atkritumu izvešanai 262 novada mājsaimniecības ir saņēmušas 2114 atkritumu maisus; viena maisa tilpums – 120 litri.

Atkritumu maisi, kas iedzīvotājiem izsniegti līdz 15. aprīlim, no reģistrētā īpašuma tiks izvesti šodien, 23. aprīlī, savukārt laikā no 15. līdz 20. aprīlim izsniegtie maisi tiks izvesti 30. aprīlī. Arī lielāka izmēra atkritumu maisi, kurus novadnieki iegādājās SIA „Jumis” birojā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10, no privātīpašumiem bez maksas tiks izvesti 23. un 30. aprīlī. SIA „Jumis” informē, ka gadījumā, ja maisos tiks konstatēti sadzīves atkritumi, personai, kas maisu saņēmusi, par to būs jānorēķinās kā par nešķirotu atkritumu izvešanas pakalpojumu.

Zaļos atkritumus, tajā skaitā pērnās lapas, iedzīvotāji 27. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00 varēs nodot arī atkritumu šķirošanas laukumā Siguldas pagasta „Zemdegās”. Šajā pašā laikā Šķūņu ielā 4, Peltēs, novadnieki bez maksas varēs nodot nozāģētos zarus. Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju zarus nogādāt pieņemšanas vietā minētajos datumos, var vienoties par citu pieņemšanas vai zaru savākšanas un izvešanas laiku, zvanot SIA „DGR serviss” pārstāvim Kasparam Liepiņam uz tālruņa numuru 29244301.

Savukārt lielgabarīta atkritumus bez maksas novadnieki varēs nodot 22. maijā, kā arī jūlijā un septembrī šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”.

Pašvaldība atgādina, ka jau šoruden plānots pabeigt darbu pie Siguldas novada pašvaldības zaļo atkritumu laukuma izveides Siguldas pagasta „Kreiļos”. Kompostēšanas laukumā privātpersonas no savām mājsaimniecībām lapas varēs nodot bez maksas, pašiem tās nogādājot līdz laukumam.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi