×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-23
Meistarīgos siguldiešus aicina piedalīties konkursā „Brīvības svētku kūka”

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā – 4.maijā – Latvijā svinēs Baltā galdauta svētkus. Arī siguldieši no plkst. 17.00 tiksies Siguldas pils kompleksā, lai lieliskā atmosfērā kopā svinētu Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu.

Baltā galdauta svētkus radām mēs paši, tāpēc Siguldas pils kompleksā klāsim baltus svētku galdus un svinēsim brīvības dienu kopā – ar ģimeni, draugiem un kaimiņiem.

Kā īstos svētkos pienākas, galvenā loma uz svinību galda tiks dota kūkām!

Jau otro gadu Baltā galdauta svētku ietvaros norisināsies Siguldas „Brīvības svētku kūku” konkurss, kurā ar savu meistardarbu – pašrocīgi izceptu svētku kūku vai torti aicināts piedalīties ikviens novada kūku cepējs. Kāruma, kas iegūs lielāko novadnieku un profesionālās žūrijas novērtējumu, recepte kļūs par Siguldas gada kūku un būs baudāma gadu mijas pasākumā 31. decembrī.

Tehnika, kādā gatavo tortes, kā arī to sastāvdaļas nav noteiktas – no vecmāmiņu tradicionālajām receptēm līdz 21. gadsimta mūsdienīgiem risinājumiem un neredzētām idejām katrai gaumei. Kūku vērtība ir autora radošā improvizācija un lieliska garša! Vienīgais nosacījums – 4. maijā konkursā prezentētajam meistardarbam jābūt vismaz 2,5 – 3 kilogramus smagam, lai to varētu nodegustēt pasākuma apmeklētāji un žūrija.

Kūku meistari aicināti pieteikties konkursam līdz 1. maijam, nosūtot autora vārdu, tālruņa numuru un kūkas nosaukumu uz e-pasta adresi ilze.jakubovska@sigulda.lv.

Pirmajā Siguldas „Brīvības kūku konkursā” profesionālās žūrijas un svētku apmeklētāju kopvērtējumā 1. vietu un iespēju kļūt par Siguldas gada kūku, kas tika pagatavota un pasniegta gadumijas pasākumā, kļuva Jeļenas Miķelsones „Saules pieskāriens”.

Jau ziņots, ka 4. maijā Siguldas pils kompleksā notiks Baltā galdauta svētki, kuru laikā pie pils dārzā izvietotiem balti klātiem galdiem baudīt līdzi paņemtās uzkodas, spēlēt aizraujošas lielās koka spēles, sacensties zināšanās par Siguldu un svētku vakaru pavadīt īstā zaļumballē, kurā spēlēs Siguldas novada pūtēju orķestri un bigbends „Sigulda” – aicināti visi novadnieki.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi