×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-26
Turpinās novada ielu asfaltbedrīšu remontdarbi

Jau ziņots, ka, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, novadā uzsākti intensīvi ielu un ceļu asfaltbedrīšu remontdarbi pēc pilnas tehnoloģijas. Šī remonta tehnoloģija paredz bojātās asfaltseguma vietas apzāģēt vai izfrēzēt, attīrīt no putekļiem un aizpildīt ar karstu asfaltbetona masu, savienojuma vietas hermetizējot. Tā kā šajā gadījumā ielas segumā nepieciešams izzāģēt lielākus posmus, šo tehnoloģiju pielieto tikai tajās ielās, kur asfaltseguma bojājumu skaits ir salīdzinoši neliels un kur ielas seguma stāvoklis ļauj veikt šādus izgriezumus ar lielu virsmas laukumu. Bedrīšu remontu pēc pilnās tehnoloģijas iespējams veikt tikai tad, kad iestājušies noturīgi laikapstākļi un diennakts vidējā gaisa temperatūra pārsniedz +5 grādus.

Ielās, kurās nav lietderīgi veikt bedrīšu remontu ar karsto asfaltbetonu, piemēram, Pulkveža Brieža un Peldu ielā, plānots remontu veikt pēc tehnoloģijas, ko pielieto arī VAS „Latvijas Valsts ceļi” – bedrīšu aizpildīšanu ar bitumena emulsiju un sīkšķembām. Tā kā līdz šim neatbilstošu laikapstākļu dēļ rūpnīcas, kas ražo bitumena emulsiju, nebija uzsākušas darbu, šāda veida remontdarbus nebija iespējams veikt ne „Latvijas Valsts ceļu” pārziņā esošajos ceļos, ne arī pašvaldības ielās. Šobrīd, asfaltbetona rūpnīcām atsākot bitumena emulsijas ražošanu, plānots asfaltbedrīšu remontu ar bitumena emulsiju un sīkšķembām tuvāko divu nedēļu laikā uzsākt Pulkveža Brieža ielā un Peldu ielā, kā arī, iespējams, vēl atsevišķās ielās. Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Pūpolu ielai šajā vasarā tiks veikta visas asfaltseguma virskārtas nomaiņa, bet Pulkveža Brieža ielas posmā no Gāles līdz Aspazijas ielai asfaltseguma virskārtas atjaunošana tiek plānota nākamajā gadā pēc ūdensvada izbūves veikšanas.

Tikmēr pārējo asfaltēto ielu bedrīšu remonti tiek veikti, aizpildot bedrītes ar karsto asfaltbetona masu. Savukārt visas asfaltseguma virskārtas atjaunošanas darbi notiek viskritiskākajā stāvoklī esošajās ielās – piemēram, Institūta un Mores ielā; tāpat jau tuvākajā laikā noslēgsies konkurss par asfaltseguma virskārtas atjaunošanu Allažu un Stacijas ielā. Lai šajā vasarā prioritārā secībā veiktu visas asfaltseguma virskārtas nomaiņu arī pārējās viskritiskākajā stāvoklī esošajās ielās, notiek to sagatavošanas darbi: uzmērīšana, saskaņošana ar komunikāciju turētājiem un juridiska rakstura procedūras.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi