×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-04-30
Siguldas Valsts ģimnāzijai sasniegumi starptautiskā matemātikas konkursā

173 Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni piedalījušies starptautiskā matemātikas konkursā „Ķengurs”, kas šogad norisinājās 21. martā: konkursa dalībnieki jāatrisina dažādi nestandarta matemātiski uzdevumi, pielietojot gan matemātiskās zināšanas, gan loģisko domāšanu, gan intuīciju.

Vislielākais izaicinājums bija 7. klašu un 9. klašu skolēniem, jo 7. klašu skolēni risināja 8. klases uzdevumus, bet 9. klašu skolēni risināja 10. klases uzdevumus. Interesanta situācija šī gada konkursā izveidojās 8. klašu grupā, jo seši skolēni no dažādām Latvijas skolām ieguva vienādu punktu skaitu, tādējādi visi ieņemot 1. vietu.

Šogad nacionālajā konkursā piedalījās 16 500 skolēni no dažādām Latvijas skolām. No Siguldas Valsts ģimnāzijas konkursā „Ķengurs” piedalījās 173 skolēni: 7. klasē – 27 skolēni, 8. klasē – 30 skolēni, 9. klasē – 33 skolēni, 10. klasē – 40 skolēni, 11. klasē – 43 skolēni.Vairāki Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi ir iekļuvuši starp divdesmit labākajiem valsts mērogā, saņemot īpašu diplomu „Labākajiem no labākajiem”.

7. klašu grupā 1. vietu skolā un 15.v ietu valstī ieguva 7.d klases skolēns Ričards Patriks Strods.
8. klašu grupā 1. vietu skolā un 1. vietu valstī ieguva 8.b klases skolniece Annija Patrīcija Paugule.
9. klašu grupā 1. vietu skolā un 2. vietu valstī ieguva 9.b klases skolniece Aija Egija Arnicāne.
9. klašu grupā 2. vietu skolā un 10. vietu valstī ieguva 9.b klases skolēns Otomārs Gulbis.
10. klašu grupā 1. vietu skolā un 23. vietu valstī ieguva 10.b klases skolniece Estere Vīksne.
11. klašu grupā 1. vietu skolā un 84. vietu Latvijā ieguva 11.b klases skolniece Laura Brohūzena un 11. a klases skolniece Anta Ziediņa.

Konkursa devīze ir „Matemātika visiem”, tas aizsācies ir Austrālijā un tā īstenošanas ideja pieder slavenajam Austrālijas matemātikas profesoram Pīteram Holloranam, kurš 80. gadu sākumā organizēja spēli – konkursu Austrālijas skolēniem. Austrālijā šis nacionālā mēroga matemātikas konkurss guva milzīgus panākumus. 1991. gadā divi franču matemātiķi nolēma rīkot šo spēli Francijā, nosaucot to par „Ķenguru” par godu saviem Austrālijas draugiem.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
matemātikas skolotāja 
Daiga Jēkabsone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi