×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-02
Šonedēļ Siguldas novadā: Baltā galdauta svētki, 16. Latvijas Stādu parāde un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā, novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz 16. Latvijas Stādu parādi Svētku laukumā, kur pulcēsies ap 150 Latvijas stādu audzētāju. Kultūras cienītājiem būs iespēja piedalīties ekspozīcijas „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” atklāšanas svētkos Turaidas muzejrezervāta Klaušinieku mājā, savukārt sporta aktivitāšu mīļotājiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” notiks telpu orientēšanās sacensību 5. kārta, bet golfa klubā „Reinis” ikviens varēs izmēģināt golfa spēli. Novada iedzīvotāji, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, 4. maiju, gaidīti Siguldas pils kompleksā, lai kopā svinētu Baltā galdauta svētkus.

Piektdien, 3. maijā

  • Plkst. 12.00 Baltā galdauta svētki pie Mores pagasta Tautas nama.

Sestdien, 4. maijā

  • Plkst. 8.30 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Allažu Sporta centrā
  • No plkst. 9.00 līdz 17.00 Latvijas Stādu parāde Svētku laukumā.
    Pasākumā tiks piedāvāts plašs ziedu, augļu koku un ogulāju, dekoratīvo koku un krūmu stādu klāsts. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties amatnieku ražojumus, dārza preces un tehniku, nogaršot Latvijā ražotus gardumus, piedalīties reto augu izsolē. Apmeklētāju ērtībai būs pieejama „Stādu garderobe” – vieta, kur atstāt iegādātos stādus, lai turpinātu iepirkšanos vai baudītu pasākuma kultūras programmu.
    Stādu parādes laikā, no 4. maija plkst. 5.00 līdz 5. maija plkst. 19.00, plānoti satiksmes ierobežojumi. Piebraukšana pie Svētku laukuma pa Leona Paegles ielu un Cēsu ielu tiks aizliegta, sākot no Lāčplēša ielas. Iebraukšana slēgtajā teritorijā notiks no Jāņa Poruka ielas, uzrādot caurlaides. Plašāka informācija par pasākumu aplūkojama šeit.
  • Plkst. 10.00 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Plkst. 10.00 Golfa diena golfa klubā „Reinis”.
    Dienas garumā treneri iepazīstinās ar golfa spēli, būs iespēja arī praktiski darboties laukumā. Ieteicams ērts apģērbs un apavi bez spiciem papēžiem. Pasākumam iepriekšēja reģistrēšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29272255 vai rakstot uz e-pasta adresi administracija@reinatrase.lv, lai pieteiktu sev vēlamo apmācības laiku. Dalība – bez maksas.
  • Plkst. 11.30 bezmaksas vingrošana „Vesela mugura” Mores pagasta Tautas namā
  • No plkst. 12.00 ekspozīcijas „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” atklāšanas svētki Turaidas muzejrezervāta Klaušinieku mājā.
    Ekspozīcija aptver vairāk nekā simts gadu ilgu vēstures posmu no dzimtbūšanas atcelšanas Vidzemē 1819. gadā līdz Latvijas Republikas agrārās reformas likuma pieņemšanai 1920. gadā. Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde un zinātnes, mantojuma un kultūras institūciju pārstāvji. Ieeja Turaidas muzejrezervātā ekspozīcijas atklāšanas svētku laikā, no plkst. 12.00 līdz 18.00, – bez maksas. Pasākuma programma un papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 12.00 Baltā galdauta svētki Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
    Pasākuma laikā tiks sumināti apaļo jubileju gaviļnieki – aktīvie seniori.
  • Plkst. 17.00 Baltā galdauta svētki Siguldas pils kompleksā.
    Mazi un lieli novadnieki aicināti kopā baudīt līdzi paņemtās uzkodas, degustēt siguldiešu ceptās „Brīvības svētku kūkas”, spēlēt lielās koka spēles un izaicināt sevi aizraujošā viktorīnā par Siguldu; par muzikālo noformējumu parūpēsies „Sunny Groove Dixie” un „Jakob Noiman Festival Band”. Savukārt svētku vakarā varēs baudīt pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” defilē programmu un izdejoties īstā zaļumballē kopā ar Siguldas Absolventu orķestri.
    Baltā galdauta svētku ietvaros norisināsies Siguldas „Brīvības svētku kūku” konkurss, kurā ar savu meistardarbu – pašrocīgi izceptu svētku kūku vai torti aicināts piedalīties ikviens novada kūku cepējs. Kāruma, kas iegūs lielāko novadnieku un profesionālās žūrijas novērtējumu, recepte kļūs par Siguldas gada kūku un būs baudāma gadu mijas pasākumā 31. decembrī. Papildu informācija apskatāma šeit.

Svētdien, 5. maijā

  • No plkst. 9.00 līdz 17.00 Latvijas Stādu parāde Svētku laukumā.
  • Plkst. 10.00 telpu orientēšanās sacensību 5. kārta bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Starts sacensībām būs atvērts līdz plkst. 11.45. Reģistrēties sacensībām iespējams šeit.

 

Izstādes

  • Tekstilmākslas izstāde „Viņas. Četras.” kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Izstāde „Piemineklis lauku sētai” Turaidas muzejrezervātā
  • Mākslinieces Unas Leitānes radītās ilustrācijas Lauras Vinogradovas grāmatai „Snīpulītis no Snīpuļciema” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā
  • Artūra Akopjana izstāde Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Mākslinieka Artūra Akopjana darbu izstāde Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Cikla „Bērnu grāmatu ilustratori” izstāde „Gaismas un ēnas Alekseja Naumova ilustrācijās” Siguldas novada bibliotēkā
  • Grāmatu izstāde „Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Dāvana māmiņai” Mores pagasta bibliotēkā
  • Mātes dienai veltīta tematiskā izstāde „Ar mīlestību māmiņai” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Rakstniecei Mārai Cielēnai – 65” Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Būt kopā ar mīļajiem pie balti klāta galda” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Mana visskaistākā Latvija” Siguldas novada bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi