×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-02
Sākusies bērnu reģistrācija pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs
Līdz 31. maijam vecāki, kuri saņēmuši elektronisku apstiprinājumu, ka bērnam ir piešķirta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv aicināti apstiprināt informāciju, vai bērns uzsāks pirmsskolas gaitas.
 
Katru gadu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs uzņemamo bērnu skaits mainās, tas  atkarīgs no tā, cik bērnu uzsāk skolas gaitas – šogad pašvaldības bērnudārzos tiks uzņemti 190 bērni, kas dzimuši 2016. gadā un 2017. gada sākumā, kā arī daži bērni, kuri dzimuši 2013. – 2015. gadā un kuru vecāki līdz šim no vietām bērnudārzā bija atteikušies. Pašvaldības speciālistu pieredze liecina, ka ne visi vecāki, kuru bērniem ir piešķirta vieta, konkrētajā gadā izvēlas laist savu bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, līdz ar to uzņemamo bērnu saraksts pirmsskolas izglītības iestādēs pēc 31. maija var mainīties, jo neapstiprinātās vietas pēc 31. maija tiks piešķirtas nākamajiem bērniem reģistra secībā.
 
Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldība līdzfinansē novadā deklarēto bērnu gaitas privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs un nodrošina līdzfinansējumu, ja bērns izmanto sertificēto auklīšu pakalpojumus. Pašvaldība šogad ir palielinājusi līdzfinansējuma sertificētajām auklēm un privātajiem bērnudārziem – līdzfinansējums, atkarībā no bērna vecuma, ir 117,81 līdz 204,12 eiro. Detalizēta informācija par līdzfinansējuma apmēriem pieejama šeit.
 
Līdztekus sešiem pašvaldības bērnudārziem pilsētā un bērnudārza grupām Allažu pamatskolā un Mores pamatskolā, kuros vieta tiek nodrošināta 1106 bērniem, Siguldas novadā  reģistrētas piecas privātās pirmsskolas izglītības iestādes:
  • Valdorfa pirmsskolas izglītības iestāde, Jāņa Poruka iela 11, Sigulda, tālruņa numurs 26734552;
  • privātā pirmsskolas izglītības iestāde „Kā azotē”, Raiņa iela 5A-3,Sigulda, tālruņa numurs 26011099; 
  • privātā pirmsskolas izglītības iestāde „Pumpurdārzs”, Līvkalna iela 26, Sigulda, tālruņa numurs 67972073, 26499778; 
  • privātā pirmsskolas izglītības iestāde „Sirdsapziņas skola”, Laimas iela 1, Sigulda, tālruņa numurs 29463326; 
  • biedrība „Harmoniskās attīstības pirmsskola ESME”, Pils iela 13A, Sigulda, tālruņa numurs 26449111.
 
Izglītības pārvaldes speciālisti atgādina, ka pašvaldības līdzfinansējums pieejams arī gadījumos, ja bērns apmeklē ārpus Siguldas novada esošu privāto bērnudārzu – piemēram, šobrīd līdzfinansējuma līgumi noslēgti ar 12 privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm citos novados.
 
Savukārt ar sertificētu bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb auklītēm pašvaldībai šobrīd noslēgti līgumi par 53 bērnu uzraudzību. Valsts administrētais sertificētu bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju reģistrs atrodams Izglītības kvalitātes dienesta tīmekļa vietnē.
 
Plašāka informācija par pirmsskolas izglītības iestāžu rindu, kā arī pašvaldības līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem pieejama Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970914 vai rakstot uz e-pasta adresi rita.granate@sigulda.lv.
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi